Steen-Mevold ønsket i NHO-styret

Scandic Norge-sjef Svein Arild Steen-Mevold (50) er av valgkomiteen ønsket inn som nytt medlem i NHOs styre.

0

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold er svært glad for at valgkomiteen foreslår hotellederen som en av NHOs øverste tillitsvalgte.

– Timingen er helt riktig. Reiselivet blir en stadig viktigere næring. Vi har nettopp fått en ny stortingsmelding om reiseliv, som er i sterk i vekst og er den næringen med størst sysselsettingsvekst. Vi er helt sikker på at Svein Arild med sin bakgrunn vil være en viktig ressurs i NHO-styret, sier Krohn Devold.

Første miljøsjef

Steen-Mevold er født i Oslo, men oppvokst i Mosjøen. Fra sin første jobb i oppvasken på Hurtigruten, via kokkeutdanning og bachelorstudier ved Norsk hotellhøgskole, har han arbeidet seg opp til tunge lederposisjoner i blant annet Choice Hotels og dagens topplederjobb i Scandic.

Nordlendingen har ledet store endringsprosesser, blant annet integrasjonen mellom kjedene Rica og Scandic i 2014. Prosessen gjorde Scandic til Nordens ledende hotellkjede med totalt 13 000 ansatte.

Som øverste Scandic-sjef i Norge har Steen-Mevold ansvar for 4500 ansatte ved 80 hoteller fra Nordkapp til Kristiansand. Hotellkjeden omsetter hvert år for 4,4 milliarder kroner i Norge.

Steen-Mevold, som nylig fylte 50 år, er også sterkt engasjert i miljø og bærekraft. I hele sin karriere har nordlendingen vært opptatt av hvordan hotellindustrien kan utvikle seg og samtidig redusere egen miljøbelastning. For 22 år siden ble han Norges første miljøsjef innen hotellsektoren med ansvar for å implementere Scandic-kjedens miljøprogram.

I 2011 ble Scandic-kjeden belønnet med Nordisk Råds natur- og miljøpris for innsatsen som foregangsbedrift og trendsetter innen bærekraftig turisme. Steen-Mevold mottok prisen på vegne av Scandic.

Hotellederen sier han er svært motivert for å bidra inn i NHOs styrearbeid. Han har klare ambisjoner på organisasjonens vegne, og mener årene fremover vil kreve at rammevilkårene blir enda tydeligere tilrettelagt for å skape flere arbeidsplasser. Han uttrykker også stor tro på trepartssamarbeidet.

Styrets sammensetning

– I den omstillingsperioden Norge er inne i, vil det være viktig at NHO er en tydelig pådriver for å sikre gode rammevilkår og forutsigbarhet. Slik sett blir NHO et enda viktigere instrument for å skape flere arbeidsplasser i fremtidens Norge, sier han.

I tillegg til Steen-Mevold er disse innstilt til nytt styre i NHO:

Valgkomiteen i NHO går inn for at konserndirektør Arvid Moss i Hydro overtar som president etter Tore Ulstein. Inger-Marie Sperre, daglig leder i Brødrene Sperre AS, er innstilt som ny visepresident.

Dersom valgkomiteens innstilling blir vedtatt på NHOs generalforsamling 13. juni, vil NHOs nye styre se slik ut:

* Svein Arild Steen-Mevold, adm. direktør i Scandic Hotels Norge

* Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Statoil

* Dag Halvorsen, eier/arbeidende styreformann i Sig. Halvorsen

* Martin Holmen, adm. direktør i Securitas

* Yuhong Jin Hermansen, styreleder og eier i Det Stavangerske Dampskibsselskab

* Hege Skryseth, adm. direktør i Kongsberg Digital

* Erik Espeset, konsernsjef i Tafjord Kraft

* Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Siemens

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder