Starwood inntar Cuba

Samtidig med president Barack Obamas besøk på Cuba signerer hotellkjeden Starwood Hotels & Resorts Worldwide avtale med tre kjente hoteller, som nå skal gjennomgå en omfattende oppgradering.

0

Det er første gang på 60 år at et amerikansk selskap innenfor reiselivsindustrien etablerer seg på Cuba. Kunngjøringen kom like etter at det amerikanske finansdepartementet hadde gitt sin tillatelse til at Starwood kan operere på øya.

Havanna-ikonet Inglaterra blir nå en del av Starwoods The Luxury Collection, samtidig med at Hotel Quinta Avenida blir Four Points by Sheraton.

Begge hoteller skal renoveres før de skal ut i markedet under sine nye merkevarenavn.

– Vår team har arbeidet hardt for å gjøre denne dagen mulig, sa Starwood-sjef Thomas B. Mangas da han annonserte nyheten.

– Hele den amerikanske reiselivsindustrien har lenge hatt sine øyne på Cubas rike historie, den vakre naturen og sterke kultur, og vi gleder oss nå til å være i forkant og kunne tilby våre sofistikerte, høykvalitets merkevarer i dette markedet.

– Vi ser at vår tilstedeværelse har bidratt til å styrke kulturene i de markedene der vi har gått inn, og vi gleder oss til å gjøre det samme på Cuba, supplerte sjefen for Starwoods operasjoner i Latin-Amerika, Jorge Giannattasio.

Starwood har inngått en rekke partnerskap med lokale operatører, blant annet Gran Caribe og Habaguanex, som eier berømte Hotel Santa Isabel.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder