Spania fortsatt i tet

Vintersalget hos Ticket har økt med 27 prosent. Hver tredje nordmann reiser til Spania, der Gran Canaria som vanlig troner øverst på listene. Den største overraskelsen i år er Storbritannia og Amsterdam, som fortsetter å vokse mye.

0

Dette er noen av konklusjonene i reisebyråkjeden Tickets trendrapport om vinterens reiser – Ticket Collection.  I tillegg til en økning i bestillingene på 27 prosent oppgir 38 prosent at det er sol og varme som er den største grunnen til å reise utenlands i vinter, etterfulgt av et behov for kvalitetstid med partneren (25 prosent).

– Nå som høst- og vintermørket kommer lengter vi etter sol og varme for å lade batteriene og få ny energi, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Over halvparten bestiller reiser som går til sol- og bad-reisemål.

– Vi ser også en stor økning til storbyer med London og Amsterdam i spissen.  Faktisk øker reisene til storbyene med over 50 prosent denne vinteren, sier Wolff Andresen.

I følge Tickets Sifo-undersøkelse sier nesten halvparten at hendelser i omverdenen ikke påvirker deres reisevaner. 25 prosent sier derimot at terrortrusler og terrorhandlinger påvirker deres måte å reise på, fortrinnsvis ved at de velger andre reisemål. Spania, som anses som trygt, nyter godt av denne trenden og er det mest populære landet i vinter med 30 prosent av alle som har bestilt reise.

– Også i vinter er det trygge klassikere som gjelder, og den store vinneren er Kanariøyene med Gran Canaria i spissen. Bestillingene til denne store favoritten øker med ni prosent mot i fjor, og det er 17 prosent som velger å legge ferien til Gran Canaria denne vinteren, sier Wolff Andresen.

Thailand er nummer to på topplisten over de meste bestilte ferielandene i vinter og bookingene hit øker med 24 prosent i forhold til i fjor. På tredje plass ligger Storbritannia, med London og Manchester som de store trekkplastrene.

Det klart mest bestilte reisemålet i vinter er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Tenerife.

– Gran Canaria er solsikkert og har mye å by på for alle smaker. At øya de siste årene har gjennomgått en ordentlig oppgradering med mange bra restauranter, fine hoteller og bra shopping bidrar til dette.

Et utvalg av vinterens trender i Ticket Collection

Evig populære London

Igjen er London den mest populære storbyen. Etter Brexit og pundets fall har bestillingene hit økt med 43 prosent. Storbritannia øker samlet med 76 prosent, og i tillegg til London er det Manchester som står for de store økningene (+189 prosent).

Italia klatrer

Italia er nå også blitt et populært land for reiser i vinterhalvåret. Med en økning på 166 prosent klatrer landet inn på 8. plass på topplisten. Det er Roma som er mest bestilt, men Milano og Firenze vokser mest. Italias popularitet henger sammen med trenden om at vi foretar flere kortere reiser i løpet av året.

Toppliste reisemål

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Tenerife (3)
 4. London (4)
 5. Amsterdam (6)
 6. Phuket (5)
 7. Manchester (10)
 8. Paris (14)
 9. München (19)
 10. Alicante (17)

Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16. Oktober med avreise 1. november 2017 – 30. april 2018.

Toppliste land 

 1. Spania (1)
 2. Thailand (2)
 3. Storbritannia (3)
 4. USA (4)
 5. Tyskland (5)
 6. Nederland (6)
 7. Frankrike (9)
 8. Italia (14)
 9. Portugal (8)
 10. Østerrike (18)

Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16 Oktober med avreise 1. november 2017 – 30. april 2018.

Hele rapporten Ticket Collection kan lastes ned her.

 

 

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.