Spanderer overvekt på kvinnedagen

På kvinnedagen spanderer Berg-Hansen overvekt for alle kvinner med for mange kilo i bagasjen.

0

– Vi tror at dersom flybransjen kan ta innover seg flere av kvinners behov, vil det totalt sett bli bedre for alle reisende, sier kommunikasjonsdirektør i forretningsreisebyrået, Anette Maltun Koefoed.
Hun har tidligere gått sterkt ut mot det hun karakteriserer som en mannsdominert bransje, og at blant annet flyselskapene bør differensiere mellom kvinner og menn. Ikke minst når det gjelder bagasje.
– Vår erfaring tilsier at flybransjen fortsatt er bygd opp rundt menn, og dette bærer bransjen fortsatt preg av, sier hun.
Hun mener kvinner på reise i større grad enn menn er opptatt av bagasje, sunn mat og miljø. – Det viser en undersøkelse vi har gjort, der 20 000 reisende har svart. For menn er det mer viktig med bonusprogram og lounge. Så kan man være uenig og ha egne preferanser, men vi mener flybransjen generelt har vært for lite flinke til å ta innover seg at det nå reiser flere kvinner enn for bare noen år tilbake, fortsetter hun.
For å markere dette benytter Berg-Hansen kvinnedagen 8. mars til å gi alle som skal ut å fly fra Norge ekstra bagasje i gave. Reisebyrået betaler rett og slett for overvekt ut over det som er inkludert i bagasjen du allerede har betalt for.
Maltun Kofoed mener flybransjen kan se til hotellene for inspirasjon.
– Her har det skjedd en omveltning de siste ti årene og jeg mener dette er inspirert av å se de kvinnelige behovene, forklarer hun.
– Buksepressa er byttet ut med strykejern. De har satt fokus på sunt og variert kosthold. Svært ofte er det både sunne smoothies, vitaminer og mat med lite sukker på frokostbordet på norske hoteller.
Nå er det derfor på tide at flyplasser og flyselskaper også ser nærmere på behovene hos deres viktigste målgruppe, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.
– Da kan vi ikke la det koste 40 kroner for en flaske vann etter sikkerhetskontrollen, og servere pølser i loungen hver torsdag.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder