Solid februar-vekst for Norwegian

Nærmere 2,1 millioner passasjerer fløy med Norwegian i februar. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

0

Det er de interkontinentale flyvningene som sterkest bidrar, til veksten med en passasjerøkning på 53 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Totalt 2 090 343 passasjerer valgte å fly med Norwegian i februar, 218 947 flere enn samme måned i fjor, som i tillegg hadde en dag mindre.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 24 prosent og kapasitetsveksten (ASK) økte med 22 prosent. Fyllingsgraden var på 86,3 prosent, opp 0,7 prosentpoeng.

– Vi er godt fornøyd med at flere reisende velger å fly med Norwegian også i februar. Den største veksten denne måneden er på de interkontinentale rutene, som blir stadig viktigere for selskapets globale ekspansjon, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i januar. Punktligheten var på 73,6 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2017. I februar mottok selskapet tre fabrikknye Boeing 737-800. Totalt får Norwegian levert ni Boeing 787-9 Dreamlinere, 17 Boeing 737-800 og seks Boeing 737 MAX i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder