Slik er turistenes mobildatabruk i Norge

En undersøkelse fra Telia viser at tyskere surfer mest på moiltelefonene under sine besøk i Norge.

0

Ifølge tall fra reiselivsbransjen var det en jevn vekst av solgte hotellrom i første halvår 2017. Svak krone og økt velstand i flere land har sørget for gode tider i den norske reiselivsbransjen. Dette gir også sitt bidrag til mobiltrafikken i Telia-nettet:

– Vi merker godt den økte pågangen i mobilnettet vårt fra utenlandske turister på nær sagt alle turistattraksjonene i sommermånedene. Til tross for at turistene kommer fra mange ulike nasjoner, er det noen som virkelig skiller seg ut ved at de tar størstedelen av datatrafikken i nettet vårt, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge, og viser til topp ti-listen nedenfor som er basert på surfingen i juli- og august måned:

Topp 10: Nasjoner som roamer mest på reise i Norge

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. USA
 4. Nederland
 5. Polen
 6. Danmark
 7. Frankrike
 8. Storbritannia
 9. Belgia
 10. Finland

Disse snapper mest på Trollpikken, Geiranger, Besseggen og Gaustadtoppen
De typiske turistdestinasjonene opplever naturlig nok mer mobilsurfing under sommerferien enn ellers i året. Dette gjelder spesielt Besseggen, Geiranger og Gaustadtoppen samt fjordene på Sunnmøre og i Nord-Norge. Spesielt oppsiktsvekkende er kanskje årets pågang og interesse knyttet til Trollpikken, den spesielle fjellformasjonen i Dalanes fjellheim.

– Også utenlandske turister har fattet interesse for fenomenet Trollpikken. Det vakte oppsikt da den spesielle fjellformasjonen tidligere i år knakk i to, men nå som utstikkeren er gjenreist og på plass der den skal være, ser vi at både norske og utenlandske turister omfavner – om man kan si det sånn – Trollpikken, sier Jamne.

Topp 5 nasjoner som roamer på Trollpikken:

 1. Nederland
 2. Danmark
 3. Sverige
 4. Belgia
 5. Frankrike

Topp 5 nasjoner som roamer på Besseggen:

 1. Sverige
 2. Polen
 3. Belgia
 4. Danmark
 5. Tsjekkia

Topp 5 nasjoner som roamer på Gaustadtoppen:

 1. Sverige
 2. Polen
 3. Danmark
 4. Tyskland
 5. Nederland

Topp 5 nasjoner som roamer i Geiranger:

 1. Italia
 2. Tyskland
 3. Sverige
 4. Polen
 5. Storbrittania

Tilkoblet 4G nær sagt overalt
Norge har med sine langstrakte fjorder og høye fjell en av verdens mest krevende topografier å bygge mobilnett i. Til tross for dette er Norge kåret til landet med verdens beste digitale infrastruktur. Dette viser Telias tall klare tegn til:

– Turister som roamer i Norge er tilkoblet lynraskt 4G fra Telia hele 90 prosent av tiden de er tilkoblet et mobilnett. Til sammenligning er våre norske kunder på reise i utlandet tilkoblet 4G under 60 prosent av tiden de roamer. Dette er et soleklart bevis på at vår intensive dekningsutbygging og milliardinvesteringer knyttet til dette løfter kundeopplevelsene vi gir til både norske og utenlandske forbrukere, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge.

På disse plassene surfer turistene mest
Selv om turistene elsker å besøke plassene i Norge som ofte er å finne på postkort, kan det virke som om de fleste også vier tid til å utforske hovedstaden og omegn idet de først er på besøk.

– Våre basestasjoner i hovedstaden, spesielt i området rundt Bjørvika, opplever stor pågang under sommermånedene. Men på topp finner vi Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. Hele fire av fem plasser på topplisten som utenlandske turister surfer mest på i Norge er plassert på Østlandet, med unntak av Olden i Sogn og Fjordane. Olden har en av Norges mest besøkte cruisehavner og er spesielt vakker om sommeren. I tillegg er nær 90 prosent av de besøkende i Olden utenlandske. Ikke rart vi også merker pågangen gjennom våre mobilnett, for det kan garanteres at også turister snapper, instagrammer og publiserer bilder fra sine Olden-besøk i sosiale medier til folk og fe, sier Wigum.

Her opplever Telia Norge den største pågangen i sine mobilnett sommeren 2017:

 1. Tusenfryd, Vinterbro
 2. Solli, Råde
 3. Bjørvika, Oslo
 4. Langhus, Oslo
 5. Olden (Stryn), Sogn og Fjordane

*All data er basert på surfing i mobilnettet til Telia Norge blant utenlandske mobilbrukere i perioden 1. juli – 31. august 2017.

Share.

About Author

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.