Sitteforbud møtt med overraskelse

Tirsdag ble forbudet mot å sitte i et av Romas mest kjente turistmål innført. Det ble møtt av overraskete turister, melder italienske medier

0

I Roma er det nemlig nå forbudt for turister å sitte i et av byens mest kjente turistmål – den ikoniske Spansketrappen.

– Jeg har forståelse for at du vil beskytte trappene, og at du ikke kan spise der er vel rimelig. Men at du kan ikke sette deg ned er en overdrivelse, mener den meksikanske turisten Marco Morales i avisen Roma Il Messaggero.

Den verdenskjente trappen med de 135 trinnene er oppført på UNESCOs verdensarvliste og utført i marmor, og har i lang tid vært et populært sted for turister å ta seg en liten pause for å se gatelivet i den evige byen.

Tusenvis av mennesker flokker rundt den hver eneste dag.

På grunn av slitasje har myndighetene innført forbud mot å sitte på historiske monumenter, og du kan risikere bøter på opp mot 4000 kroner. Det er heller ikke tillatt å gå rundt i bar overkropp, svømme i fontenen ved foten av trappen eller dra vesker med hjul opp langs de historiske trinnene.

Den italienske avisen La Repubblica melder om én positiv reaksjon på myndighetenes strenge politikk.

– Trappene er et kunstnerisk mesterverk, og du sitter ikke på mesterverk, konkluderer motedesigneren Gianni Battistoni overfor magasinet.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.