Scandic satte verdensrekord

5000 bodøværinger fikk med seg dagens viktigste måltid langs et mer enn en halv kilometer langt frokostbord i Bodø sentrum. Det ble det trolig verdensrekord av.

0

– En vill idé for et snaut år siden kulminerte i dag i en real folkefest, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Målet var et 450 meter langt frokostbord med 1600 sitteplasser i Kongens gate, i hjertet av Bodø. Da Bodø-rådmann Rolf Kåre Jensen sammen med politiet gjorde den offisielle oppmålingen søndag formiddag, ble all tvil ryddet av veien. Målet var nådd og vel så det, med en offisiell oppmåling på hele 536,2 meter sammenhengende frokostbord.

– Verdensrekordforsøket ble arrangert samme dag som Arctic Race hadde målgang i Bodø. Som offisiell samarbeidspartner med Arctic Race of Norway, ville Scandic gi noe tilbake til publikum.

– Selvfølgelig er det veldig gøy at Scandic i dag sannsynligvis har satt en ny Guinness-rekord, men minst like morsomt har det vært å møte frokostgjestene og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått i dag, sier Steen-Mevold.

Å arrangere verdens lengste frokost er en omfattende prosess. Totalt har nesten 30 kokker og representanter fra Scandic og leverandørene vært til stede, i tillegg til rundt 50 frivillige fra blant annet North Nova cheerleading og spillere fra fotballklubben Bodø Glimt.

– Nå venter vi i spenning på å få verdensrekorden godkjent av Guinness-rekord komiteen. Den har alle som har bidratt virkelig fortjent, sier Steen-Mevold.

 

Noen av ingrediensene

* 10 000 rundstykker og croissanter

* 715 kilo frukt og grønnsaker

* 10 500 skiver ost og skinke

* 1 400 liter juice og melk

* 3000 omeletter laget av 7500 egg og 1000 skiver bacon

* 600 liter yoghurt

* 300 kilo frokostpølser og leverpostei

* Nyrørt syltetøy fra 20 kasser med jordbær

 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder