Scandic overtar Grand Hotel

Scandic Hotels overtar driften av fem hoteller i Norge. Ett av dem er Grand Hotel i Oslo, som i løpet av 2017 blir et av Scandics signaturhoteller.

0

Avtalen om driftsovertagelse gjelder i tillegg to hoteller i Sverige og ett i Danmark. Grand Hotel eies av Christian Ringnes’ Eiendomsspar. De øvrige hotellene er eid av Pandox, der Ringnes’ Eiendomsspar også har en betydelig eierandel.

Grand Hotel har røtter tilbake til 1800-tallet, og har de siste 18 måneder gjennomgått en omfattende renovering. Det ikoniske hotellet blir nå Scandics sjette signaturhotell i Norden. Disse hotellene preges av unik karakter, design og konsept, som innebærer at Grand Hotel ifølge de nye driverne får beholde sin egenart.

Hotel Norge i Bergen er under full renovering og vil også bli et Scandic signaturhotell.

– Grand har en helt spesiell plass i hjertet mitt, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes, i en pressemelding.

– Hotellet krever mye kjærlighet, og det er av stor betydning hvordan det drives. Eiendomsspar og Pandox har gitt Grand en ”total makeover” de siste par årene, som har løftet hotellet dit det bør være. Etter å ha sett hva Scandic har fått til med blant annet Haymarket i Stockholm er jeg helt trygg på at Grand Hotel kommer til å forbli den institusjonen det er, sier Ringnes.

Leieavtalen gjelder ikke Grand Café, som er utleid til Fursetgrupper.

De inngåtte leieavtalene styrker ifølge pressemeldingen båndene mellom Scandic og Eiendomsspar direkte, men også indirekte via Pandox, hvor Eiendomsspar er største eier med en eierandel på 29 prosent.

I forbindelse med de inngåtte leieavtalene er også leiekontrakten for Scandic Holmenkollen Park Hotel – eid 50/50 av Eiendomsspar og Rica Eiendom – forlenget med 20 år, og partene planlegger å ytterligere styrke også dette hotellets posisjon. Scandic leier og driver etter avtaleinngåelsen totalt seks hotellet i Oslo for Eiendomsspar.

– Scandic har utviklet seg sterkt i Norge de siste årene, og vi har lykkes svært godt med integreringen av Rica, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Norge i en kommentar.

– Siden har vi også fått inn flere nye hoteller og starter utviklingen av vårt første signaturhotell i Norge. Nå tar vi igjen flere steg på det norske markedet og tar over driften av ytterligere fem hoteller som vil forsterke vår posisjon. Ikke minst gjelder dette Grand Hotel, sier Steen-Mevold.

 

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder