Satser 240 millioner i skianlegg og VM i Narvik

Eierne bak Narvikfjellet alpinanlegg investerer nye 240 millioner kroner i anlegget – ikke minst som en forberedelse til et VM i alpint i Nord-Norge.

0

– Vi har besluttet å bygge ny gondol og parkeringsanlegg, ferdigbygd i høst. Samtidig planlegger vi nå feriepark og servicebygg, for bygging i år og eventuelt inn i 2019, sier styreleder i Narvikfjellet AS, Eirik Frantzen, i en pressemelding.

Narvikfjellet har oppnådd en kraftig økning i besøk og inntekter de siste par årene, sommer som vinter. Snø-produksjon helt opp til Øvre Fjellheisstasjon, forbedret anlegg og markedsføring til inn- og utland har hatt stor betydning.

Skianlegget ligger spektakulært til midt i Narvik by.(Foto: Rune Dahl)

– Den nye gondolbanen blir klargjort for byheis ned til Narvik sentrum, og vi videreutvikler anlegget for turister som er opptatt av nordlys og midnattssol, for alpinister, for turløpere på langrenn, syklister og andre aktiviteter.

Dette er byutvikling, bolyst og ikke minst reiselivsutvikling, sier Eirik Frantzen.

Til nå har Narvik-investorene, Stiftelsen Forte Narvik og Narvikgården AS, i samarbeid med banker puttet penger i Narvikfjellet, uten offentlige tilskudd eller støtte. Frantzen ser for seg at man i videre satsing får med seg andre investorer.

– Vi har beredt grunnen for lønnsom drift i Narvikfjellet. De nye investeringene vil gi positiv kontantstrøm. Når det legges til rette ytterligere satsing innenfor eiendom og byheis, mener jeg at det skal være interessant for eksterne investorer, mener han.

Planene om et VM i Nord-Norge, med Narvikfjellet som arrangementssted, vil sannsynligvis gjøre dette interessant for mange, ifølge Frantzen.

Hovedeier i Narvikfjellet er Stiftelsen Forte Narvik. Med-aksjonær er eiendomsselskapet Selskapet og eierne bak Narvikgården AS har allerede investert 140 millioner kroner i skianlegget, og tar nå et nytt løft – opp mot 240 millioner kroner medregnet infrastruktur:

380 millioner kroner i løpet av 3-4 år, med by- og reiselivsutvikling som formål.

En del av visjonen til Narvik er et VM i alpint, og en søknad til Norges Skiforbund om å bli Norges kandidat leveres i mars.

Mandag kveld signerte Narvikfjellet avtale med den sveitsiske leverandøren Bartholet, som bygger ny gondol og nye bunn- og toppstasjoner. Ny gondolbane vil gi betydelig økt kapasitet og komfort på veien til topps i Narvikfjellet.

Gondolbanen blir også klargjort som byheis, som knyttet bysentrum og fjellet direkte sammen. Byggestart er planlagt om et par år.

I år blir det bygd et parkeringsanlegg til 260 biler, med bobilparkering. En nytt serviceanlegg samt en feriepark med hytter som både er bynære og midt i Narvikfjellet er også under prosjektering.

Narvikfjellet eier all grunn selv. Deler av utbyggingen blir finansiert ved salg av boligtomter og etter hvert hyttetomter.

Siste års NM i alpint ble arrangert i Narvikfjellet. Innen mars vil Narvik og Hafjell/Kvitfjell levere søknad om å bli internasjonal kandidat for Norge til et VM i 2025.

Sveitsiske Bartholet starter nå bygging av ny bane i Narvikfjellet.

Selskapene bak

* Narvikfjellet AS: Eier 4.400 dekar tomt – og driver Nordkalottens fremste skidestinasjon. Styreleder Eirik Frantzen. Daglig leder Ragnar Norum. Prosjektleder Florian Aschwanden.

* Hovedeier (70 %): Stiftelsen Forte Narvik: Etablert av Sparebanken Narvik. Daglig leder Roger Bergersen.

* Medeier: Narvikgården AS (30 %): Narvik kommunes eiendomsselskap. Daglig leder Lars Skjønnås.

* VM alpint 2025: Narvik søker i mars om å bli Norges internasjonale kandidat. Søknad leveres i mars, og eneste nasjonale konkurrent er Hafjell/Kvitfjell.

Utbyggingen

* 140 millioner investert til nå. Snøkanonanlegg, traseutvikling, infrastruktur og servicebygg.

* Planer om 240 millioner til i 2018 og inn i 2019.

* Ny gondolbane til 75 mill. fra sveitsiske Bartholet. Byggestart i mars. Åpnes i desember.

* Parkeringsanlegg til 30 mill. kroner, til 260 biler, med bobilparkering. Byggestart i mars. Ferdig i november/desember.

* Feriepark med 24 hytter, nytt sentralbygg, mer infrastruktur til hyttefelt og boligfelt under prosjektering.

* Bartholet har også levert tilbud på en byheis som kobles rett på den som bygges i år. Planlagt bygd i neste fase, fra 2020.

* Hyttefelt og boligfelt utbygges gradvis og finansierer en del av utbyggingen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.