Ryanairs kostbare regnefeil

Regnefeilen i Ryanair som foreløpig har forårsaket opp mot 2 100 kanselleringer vil kunne beløpe seg til over en halv milliard i utbetalinger til rundt 400 000 berørte passasjerer.

0

Det irske lavprisselskapet har gjort en brøler i ferieplanleggingen for sine piloter, noe som får ringvirkninger knapt noen hadde forutsett. Det har – i tillegg til de økonomiske ringvirkningene – blant annet ført til at tusenvis av reisende har fylt sosiale medier med sinne, om alt fra hvordan en lenge planlagt ferie ble gruset av flyselskapet, til passasjerer som er strandet på øde flyplasser og ikke kommer seg hjem.

– Det virker som om Ryanair ikke bare selger billige billetter, men også service av lav kvalitet, sier administrerende direktør Marius Stonkus i Skycop tørt.

Skycop er en nettplattform som overvåker flyindustrien, og som i tillegg arbeider for at reisende skal bli kompensert når flyselskapene ikke holder hva de lover.

På verdensbasis blir det kansellert om lag 30 000 flyvninger i måneden, et tall som ventelig vil øke proporsjonalt med at nye ruter kommer til.

Ifølge analyser forbrukerovervåkeren Which? har foretatt ignorerer Ryanair omtrent halvparten av klagene fra sine kunder, og av disse var Ryanairs vurdering av å nekte utbetaling feil i 77 prosent av tilfellene i 2016.

Du har flere valg om en flyvning hos Ryanair eller andre flyselskaper skulle bli kansellert. Full kompensasjon eller en ny flyvning, men selskapet tilbyr ingen informasjon når det gjelder såkalt moralsk kompensasjon. Ifølge EU-lovgivningen skal hver reisende i tillegg til ny billett eller pengene tilbake også tilgodeses med inntil 6000 kroner i kompensasjon når et fly blir kuttet, forsinket eller overbooket. Passasjerer som ikke er informert av Ryanair om kanselleringer minst to uker før avgang skal kompenseres.

– Ryanairs utfordringer med ferieavviklingen vil koste selskapet minst en halv milliard kroner i utbetalinger til sine passasjerer, sier Skycop i en kommentar til situasjonen i det irske lavprisselskapet.

Størrelsen avhenger imidlertid av i hvor stor grad passasjerene forfølger det de har utestående. Hver dag fremover i de neste seks ukene kommer Ryanair til å kansellere mellom 40 og 50 flyvninger, og ifølge Skycop bør selskapet være proaktiv i å sørge for at passasjerene får det de har krav på.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.