Rekordtall for hotellene

For først gang passerte landets samlede losjiomsetning for februar én milliard kroner. Det er tidenes beste – og opp ti prosent sammenlignet med fjoråret.

0

Det er Nordic Hotel Consulting som er ute med sine siste markedstall for hotellnæringen. De er basert på materiale fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) og statistikk & Reiseliv for februar 2016.

Alle fylker bortsett fra fire fikk oppgang i beleggs-prosentene.

Stavangerregionen sliter imidlertid fortsatt sterkt som følge av bremsen i oljeindustrien. Det samme gjelder til dels Bergen, selv om byen opplevde en opptur i februar.

Nedgangen i Stavanger-regionen i antall solgte rom var på 7,8 prosent i perioden februar 2015 til februar 2016. RevPar (losjiomsetning minus moms per tilgjengelige rom) for hotellene i Stavanger er nesten halvert i forhold til toppåret 2008.

Beleggsprosent i Stavanger var på kun 39,5 prosent i februar.

Ellers i landet er det imidlertid oppgangstider. Tallene for februar viser en fremgang i forhold til 2015 for de aller fleste destinasjonene. Tromsø hadde for eksempel i februar en beleggsprosent på over 80. Hotellene i Oppland hadde også en god februar, noe som trolig skyldtes ungdoms-OL på Lillehammer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder