Reiseforsikring ved naturkatastrofer

Mange er opptatt av situasjonen etter jordskjelvet i Mexico og orkanen Irma som er på vei gjennom Karibia og mot Florida.

0

– Reiseforsikringen din dekker evakuering fra de utsatte områdene. Vi dekker også avbestilling av reiser dit ved naturkatastrofer, sier skadesjef i Frende Forsikring, Petter Lassen.

Dekning ved naturkatastrofer inngår i standard reiseforsikring, hvor fleksible selskapene er kan variere.

Norges eneste alarmsentral for reisende, Falck Global Assistance (FGA) på Tåsen i Oslo, har allerede hjulpet flere med evakuering.

– Vi rådgir og informerer om evakuering. Vi har hatt stor pågang de siste dagene og har hjulpet flere som har oppholdt seg i de aktuelle områdene. Torsdag mottok vi 100 flere telefoner enn vanlig. Vi har oppbemannet og er klare til å hjelpe, sier Lene Bjørhei Skyum som er teamleder i FGA.

Jordskjelvet i Mexico ble målt til 8,2 ifølge tsunamivarselsenteret for Stillehavet (PTWC). Skjelvet fant sted 109 kilometer sørvest for El Palmarcito, nær grensen til Guatemala.

Orkanen Irma traff den karibiske øya Barbuda onsdag 6. september og har beveget seg videre gjennom Karibia og herjer nå i Florida. Omfanget av skadene vil være omfattende.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder