Vi er verdensmestre i jobbreising

Ingen reiser mer enn oss i jobbsammenheng, viser en undersøkelse i regi av reisekonsernet Egencia. I snitt reiser norske forretningsfolk 6,7 ganger på jobbtur i året.

0

Vi slår dermed både amerikanere, tyskere, indere, franskmenn, og ikke minst dansker og svensker.

– Dette skjer selv om viktige deler av norsk næringsliv – olje og offshore – er inne i en kraftig konjunkturnedgang, sier Norge-sjef Anders Lindquist i Egencia til Aftenposten.

Hvorfor nettopp nordmenn reiser såpass mye finnes det ikke noe entydig svar på. I undersøkelsen kommer det likevel frem at 90 prosent av lederne mener at det er viktig å møte forbindelser ansikt til ansikt.

– Dette fører til høy reisevirksomhet, særlig i Norge med sine store geografiske avstander, sier Lindquist.

Nordmenn liker rett og slett å fysisk møte sine forretningsforbindelser.

– Nordmenn ser på kommunikasjon som et viktigere verktøy for å nå bedriftens mål enn det næringslivsfolk i andre lang gjør.

Undersøkelsen blant 6057 respondenter over 18 år i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Sverige, Danmark, Finland, Sverige, Kina, India, Australia, Canada og USA viser at de norske storbyene Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim er de mest besøkte. Nedover på listen kommer København, Stockholm og London.

10 på topp i jobbreising

 1. Norge (6,7)
 2. Sverige (6,2)
 3. Finland (5,8)
 4. Storbritannia (5,6)
 5. USA (5,5)
 6. Australia og Kina (5,2)
 7. Danmark (5,1)
 8. Tyskland (5)
 9. Frankrike og India (4,7)
 10. Canada (4,4)
Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder