Rømmer fra julestresset

Stress bidrar til at nesten fem av ti nordmenn kan tenke seg å reise utenlands for å feire jul, viser en fersk SIFO-undersøkelse fra Ticket Feriereiser.

0

Bestillingene av julereiser har økt med 40 prosent de siste ti årene, og ifølge undersøkelsen er den viktigste grunnen til dette stress (19 prosent). Bare to prosent oppgir at de ville reise for å slippe familien.

– Stadig flere rømmer fra julestresset og velger sol og bad og kvalitetstid med familien fremfor julemat, juletre og ”Tre nøtter til Askepott”. Aller mest populært er det å reise til Kanariøyene og Thailand, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef for Ticket Feriereiser.

Tickets SIFO-undersøkelse er gjort med 1001 respondenter i alderen 18 -79 år og et riksrepresentativt utvalg.

– De fleste vil feire med sine nære og kjære. Stadig flere reiser derfor på generasjonsreiser der alt fra svigermor og momor til søsken og fettere/kusiner får bli med, sier Ellen Wolff Andresen.

Dette har bidratt til at jul- og nyttårsreiser øker med 37 prosent, i følge Tickets booking-statistikker. I tillegg til Kanariøyene og Thailand er også storbyreiser og langreiser til for eksempel Australia populære. I løpet av en tiårsperiode frem til 2015 har antallet reiser der man er borte over jul økt med 40 prosent, ifølge Ticket bookingstatistikk.

– Det har blitt mer akseptert å reise utenlands over jul i dag enn tidligere, samtidig som skolene har blitt strengere med å gi fri utover skoleferien. Derfor velger stadig flere å reise bort i juleferien for å få en roligere og varmere julehøytid, sier Ellen Wolff Andresen.

I henhold til Tickets SIFO-undersøkelse sier 50 prosent at de ikke kan tenke seg å feire jul utenlands. For fire år siden var tilsvarende tall i Tickets undersøkelse 59 prosent.

 

Noen tall fra under

Kan du tenke deg å feire jul utenlands, og i tilfelle hvorfor?

* Ja, for å slippe julestresset, 19 prosent

* Ja, reisen er en gave til hele familien, 5 prosent

* Ja, jeg passer på å reise i julen for å slippe å ta ut så mange feriedager, 4 prosent

* Ja, jeg vil slippe å kjøpe julegaver, 5 prosent

* Ja, jeg vil slippe å treffe familien, 2 prosent

* Ja, det er den eneste tiden på året jeg kan ta ferie over en lengre periode, 3 prosent

* Nei, jeg kan ikke tenke meg å feire julen utenlands, 50 prosent

* Annet, 10 prosent

* Vet ikke, 11 prosent

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder