Krohn Air flyr i minus

I sitt første driftsår endte Krohn Air opp med et driftsresultat litt i minus. Resultat etter skatt ble langt dårligere.

0

Krohn Air er et nytt selskap som flyr mellom Molde og Trondheim. Ruten ble tidligere trafikkert av SAS. Eneeier av Krohn Air er Claus Krohn, som tok flysertifikat som 69-åring og startet flyselskap da han var 76 år.

Selskapet fikk i 2010 en omsetning på 19,8 millioner kroner. Driftsresultatet endte på minus 0,9 millioner, mens resultat etter skatt ble et underskudd på hele 11,1 millioner, melder Finansavisen.

Forklaringen er at Krohn Air måtte levere tilbake selskapets to største fly på grunn av misligholdelse av lån.

Uenige om verdi på flyene
– Vi kjøpte maskinene fra Sun Air, men så fant vi ut at vi heller ville ha et leieforhold, og det har vi nå fått med Helitrans, sier Claus Krohn til Finansavisen.

Partene er ikke enig i verdsettelse av flyene, og det kan gå mot rettssak. Derfor har Krohn Air lagt inn en ekstraordinær kostnad på 9,5 millioner kroner i regnskapet.

Krohn oppgir også å ha tapt penger på en rute mellom Bergen og Stavanger.

– Nå driver vi kun Molde–Trondheim med et lite fly. Slik det utvikler seg nå, ser det veldig bra ut. Vi ser for oss et driftsresultat på mellom en og to millioner kroner, sier Krohn.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 13.09.2011 klokken 21.55

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.