Deler (snart) Europa mellom seg

To nettreisebyråer (OTA) står for to-tredeler av Europas online-omsetning. Og nå har den ene av dem skiftet navn.

0

Det er European Online Travel Overview fra Phocuswright som presenterer de siste tallene. The Priceline Group – som fra 21. februar i år skiftet navn til Booking Holdings Inc. – og Expedia omsatte for til sammen for 622 milliarder kroner.

De to store vokser i tillegg med enn markedet, som betyr at de stadig tar andeler fra de øvrige aktørene i markedet, og dermed også styrker sin markedsdominans.

Expedia Inc. opererer idag blant annet med varemerker som Expedia, Hotels.com, trivago, HomeAway, Orbitz, Travelocity, Hotwire og Classic Vacations.

Booking Holdings – tidligere Priceline Group – sitter på sin side med merkevarene Booking.com, priceline.com, KAYAK, agoda.com, Rentalcars og Opentable. Booking.com er Booking Holdings desidert største selskap, med 1,5 millioner hoteller i sitt system, og mer enn én million bookinger per dag.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder