2017: Sterke bookingtall tross Tyrkia-ras

Den solide økningen i bookingtallene for kommende sommer til tross – interessen for Tyrkia raser.

0

Hos reisebyråkjeden Ticket, som opplever et oppsving på 14 prosent i bookingen av sommerferiereiser, fortsetter interessen for Tyrkia å dale. For første gang havnet Tyrkia utenfor topp ti-listen som den mest bookede ferielandet, fem år etter at det lå helt på topp.

Det er de trygge klassikerne som gjelder også i 2017.

– Uroen i verden får oss ikke til å slutte å reise, men vi velger i større utstrekning reisemål som vi anser som trygge. Det er en fordel for land som Spania, Hellas og Kroatia, mens Tyrkia kommer til å få det tøft også i 2017, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

2017 tegner allerede til å bli et uvanlig godt reiseår. Neste års store rakett ser ut til å bli USA, men også Thailand, Hellas og Kroatia er store vinnere. Andre destinasjoner som peker seg ut er London, Amsterdam og New York.

Den gode trenden bekreftes av Tickets Sifo-undersøkelse, der ti prosent oppgir at de kommer til å reise mer den kommende 12-månedersperioden. Den viktigste grunnen til dette er økt reiselyst (41 prosent) og høyere inntekt (24 prosent).

I følge Tickets booking-statistikk har bestillingene økt med 12 prosent i forhold til samme tid i fjor.

Spania fortsetter å ligge på topp blant ferielandene også i 2017, mens Kroatia ser ut til å bli den store raketten blant Middelhavslandene, takket være en økning av bestillingene på hele 52 prosent.

– Flere barnefamilier ønsker å reise til Kroatia takket være charterarrangørenes satsning på flere familiehotell, sier Ellen Wolff Andresen blant annet.

Bestillingene til Tyrkia i 2017 er på sin side nesten halvert og charterkapasiteten dit dras ned i løpet av sommeren.

– Tyrkia fortsetter å være det usikre kortet i 2017. Mange avventer med å bestille, og følger nøye med på hva som skjer i landet. Tyrkia er et prisgunstig alternativ, men det hjelper lite om man føler usikkerhet med reise dit, sier Ellen Wolff Andresen.

Flere reisetrender for 2017

* Ønsket om langreiser holder seg også i 2017, og Filippinene, Vietnam og Australia øker mye.

* Thailand er det nest mest bestilte ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt både sommer og vinter.

* Interessen for USA holder seg. Bestillingene har økt med 41 prosent og bak denne trenden ligger stor konkurranse mellom flyselskapene og pressede billettpriser.

* London er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, men Amsterdam ligger rett bak. New York fortsetter å øke mye, det samme gjør Lisboa.

Toppliste over land vi reiser til i 2017. Tall i () viser fjorårets plassering

  1. Spania (1)
  2. Thailand (2)
  3. USA (3)
  4. Storbritannia (5)
  5. Hellas (4)
  6. Italia (6)
  7. Kroatia (9)
  8. Nederland (10)
  9. Tyskland (7)
  10. Frankrike (8)
Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.