2017: Slik finner du laveste pris på fly og hotell

Neste år blir det mer konkurranse, flere reiseruter og lavere priser for forbrukerne, ifølge en analyse av det nettbaserte reisebyrået Expedia.no i samarbeid med Airlines Reporting Corporations (ARC)*.

0

De to har analysert milliarder av datapunkter for å kunne peke ut trender, som senere skal hjelpe reisende med å booke smartere i 2017.

Prisene på økonomi-reiser er nå på sitt laveste siden 2013, da gjennomsnittsprisene har fortsatt å falle i løpet av året. I Europa har billettprisene falt med gjennomsnittlig fire prosent på økonomibilletter for både enveis- og tur/retur-flyvninger.

Ifølge flere kilder, inkludert ARC, har flykapasiteten økt med rundt fem prosent globalt sett, som betyr at flere flyselskap har flere avganger til flere destinasjoner. Dette gir økt konkurranse og flere valgmuligheter for reisende.

Ifølge tall fra online-reisebyrået Expedia.no har antall overnattingsdøgn på hotell steget med 33 prosent totalt sett i løpet av de 12 månedene fram til juni 2016, sammenlignet med samme periode i 2015. Tallene viser også at flere reisende, både internasjonale og britiske, ønsker å tilbringe flere netter på hoteller i Storbritannia etter Brexit-avstemningen i sommer. Dette kan være et resultat av valutakurssvingningene i etterkant av folkeavstemningen.

Noen tips til smartere booking

 

 1. Når bør du booke?

Den beste måneden å booke tur/retur-billetter som starter i Europa, er i januar. Dette gjelder med mindre du skal reise til USA. Da er september den beste måneden å booke.

Ser vi på de samme tallene for hotell, er november og januar månedene som byr på de beste prisene, mens juli, august og mars er noen av de dyreste månedene å bestille hotell.

Dette varierer likevel mye fra marked til marked. Et av de beste tipsene for å gjøre et hotellkupp, er å gjøre seg kjent med reisemålet og unngå å reise når etterspørselen er på sitt høyeste for din valgte destinasjon.

 

 1. Hvilken dag bør du booke?

Den beste dagen for å bestille både fly og hotell er søndag. Spesielt hvis du skal reise til USA kan flyprisene være opptil 50 prosent lavere enn om du hadde gjort den samme bookingen på en fredag. Dette er fordi de fleste forretningsreisende bestiller sine flyreiser mot slutten av uken, som normalt sett gjør at de gjennomsnittlige billettprisene er høyest på fredager. Den beste dagen å booke hotell er også søndag, spesielt hvis du skal booke en overnatting for samme dag.

 

 1. Hvor lenge i forkant bør du booke?

For å få de beste tilbudene på fly og hotell bør du booke mer enn tre uker i forkant. Selv om det å vente til siste liten kan gi deg noen gode tilbud på hotell, så risikerer du å gå glipp av et bredt utvalg. For et godt utvalgt og tilbud er det mest gunstig å booke tre-fire uker i forkant.

Ifølge ARC, er det også best å booke flybilletter 21 dager eller mer i forkant av avreisedatoen. Dette gjelder spesielt for reiser innad i Europa og USA. Noen av disse rutene har vært opptil 30 prosent billigere når bookingen ble gjort tre uker før avreisedato, sammenlignet med de som ble booket nærmere avreisedato.

Potensielle besparelser ved booking over tre uker i forkant:

* Europa til USA: 34%

* Reiser innad i Europa: 30%

* Europa til Asia og Stillehavsregionen: 22%

 1. Inkluder lørdag i reisen

Ved å inkludere lørdag i reisen din når du bestiller fly kan du spare opptil 34 prosent i snitt når du reiser innad i Europa. Etter å ha evaluert terrabytes med data om gjennomsnittlige billettpriser for turer som inkluderer en lørdag, ble det konkludert med at vandrehistorien faktisk stemmer. De fleste billetter som inkluderer en lørdag har lavere gjennomsnittlige priser, og er derfor gode tilbud for reisende. Dette gir mening når vi tar i betraktning at flyselskap ofte prøver å segmentere forretningsreisende vs. fritidsreisende, ved å sette ned prisene som krever en lørdags-overnatting.

 1. Sjekk ut alternative nabolag

Ved å sjekke ut alternative nabolag kan du spare enda mer på hotellbookingen. Det er dog ikke den eneste fordelen; disse alternative nabolagene er nesten alltid preget av en følelse av lokal kultur, enten det er kunst, arkitektur, restauranter eller lokalbefolkningen som gjerne slår av en prat med besøkende.

 

 1. Book fly og hotell sammen

En viktig, men ofte oversett metode for å spare penger på ferieturen er å bestille fly, hotell og/eller leiebil samtidig via et nettreisebyrå. Prissettingsregler i bransjen tillater at pakkereise-bestillinger kan tilbys med solide rabatter, med en gjennomsnittlig besparelse på nesten 1 000 kroner. Ofte er rabatten også høyere, avhengig av hvilken reiserute du velger.

Mange reisende går glipp av denne rabatten ved å bestille disse elementene hver for seg. Pakkereiser er og forblir den enkleste måten reisende kan spare hundrevis av kroner på ferien, både når det gjelder innenlands- og utenlands-reiser.

* Airlines Reporting Corporations (ARC) er et amerikansk selskap eid av ni større flyselskaper og formidler billettoppgjør mellom reisebyråer og flyselskaper. En annen viktig oppgave er å produsere transaksjonsdata.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder