Vision of The Fjords kåret til “Ship of the Year 2016”

Shipping-magasinet Skipsrevyen deler årlig ut “Ship of the Year”-prisen, og i år gikk den til miljø-nyvinningen på Nærøyfjorden.

0

Prisen deles ut på verdens største skipsfartsmesse, SMM i Hamburg. I følge CEO Rolf A. Sandvik i The Fjords DA er det miksen av miljøbevissthet og gjestekomfort som gjør at de har bemerket seg i konkurransen.

– Juryen forsto at vi, eierne våre Fjord 1 AS og Flåm AS, har en strategi inn i fremtiden til en miljøsatsing som ivaretar våre fantastiske fjorder, som Nærøyfjorden er et eksempel på. Samtidig gir vi gjestene våre muligheten til å komme så nær naturen som mulig. Vision of The Fjords er det første fartøyet som er bygget og spesialdesignet for å gi gjestene våre en slik opplevelse. Vi er svært stolte over å få en slik pris, men vi er om mulig enda stoltere over hva dette fartøyet betyr for miljøet og gjesteopplevelsen hun gir i dette eventyrlige landskapet til alle som reiser her.

Fartøyet har flere daglige avganger, noe som gjør forbindelser til buss, tog og andre av  reiseopplevelser nesten sømløse. Hun gjør ca. 700 rundturer årlig, hele året rundt.

– Dette er en reise ulikt noe annet på et fartøy som er unikt i verden, sier Sandvik.

– Og det er kun starten på vår reise. Det er for mange turistfartøyer i denne fjorden, inkludert noen av våre egne som er gamle og svært lite miljøvennlig. Vi forurenser det området vi operere i og lever av, et område som er rent og uberørt. Vi har en visjon og vi har dedikerte eiere som vil gjøre en forskjell – sette miljøet foran og være nyskapende, samtidig som vi vil gi gjestene en unik opplevelse. Dette er et utrolig område, og det fortjener spektakulære fartøy som skal trafikkere området og fremheve det unike, avslutter Sandvik.

Fakta – Vision of The Fjords
Lengde: 40 m
Bredde: 15 m
Materiale: Carbon fibre sandwich
Antall seter: 399
Klasse: DNV light craft
Hovedmotor: 2 x 749 kW
El-motor: 2 x150 kW
Propeller: CPP propeller
Batteripakke: 600 kWh

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder