Stor interesse for oppkjøp av Hurtigruten

Fire oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Hurtigruten, to år etter at det britiske investeringsfondet TDR Capital sikret seg 80 prosent av selskapet.

0

Prisen skal nå være det dobbelt av hva TDR betalte for Hurtigruten. Da ble selskapet verdsatt til 5,7 milliarder kroner. Nå skal flere mulige kjøpere være villige til å betale mer enn det dobbelte, skriver finansavisen Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge DN er trolig ikke en dobling av prisen nok for dagens hovedeier. TDR Capital ønsker ikke å kommentere spørsmål rundt eierskap og salg, men DN antyder at eierne ikke er interessert i å selge for mindre enn rundt 15 milliarder kroner, som tilsvarer 15 ganger det forventede overskuddet i år.

DN skriver videre at det ikke er først og fremst den faste ruten langs norskekysten som lokker potensielle kjøpere på banen, men satsingen på cruisetrafikk i polare strøk. Hurtigruten bestilte nylig to nye skip til dette segmentet, og har opsjon på ytterligere to skip.

I tillegg oppleves Norge og Nord-Norge som eksotiske og trygge reisemål i det internasjonale markedet.

I et innlegg i nettavisen Fremtid i nord understreker konsernsjef Daniel Skjeldam at Hurtigruten fortsatt ønsker en avtale med staten om å trafikkere de 34 havnene langs norskekysten, om noen skulle være tvil om det.

– Den trafikken ligger i vår DNA og er bunnplanken i vår virksomhet, sier han, men understreker samtidig at det ikke er gitt at Hurtigruten søker om fortsatt å få utføre disse tjenestene. Det avhenger av hva staten til slutt ønsker.

– Vi er trygge på at staten sørger for en god prosess, og at den gjennomfører den i god tid før dagens avtale utløper, skriver Skjeldam.

– Vi er også trygge på at de vurderer behovet for tjenestene grundig, blant annet sett i sammenheng med ønsket om mer gods på kjøl og persontrafikk til sjøs. Men ansvaret for at dette skjer, ligger hos staten, konkluderer Skjeldam.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder