Stor interesse for oppkjøp av Hurtigruten

Fire oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Hurtigruten, to år etter at det britiske investeringsfondet TDR Capital sikret seg 80 prosent av selskapet.

0

Prisen skal nå være det dobbelt av hva TDR betalte for Hurtigruten. Da ble selskapet verdsatt til 5,7 milliarder kroner. Nå skal flere mulige kjøpere være villige til å betale mer enn det dobbelte, skriver finansavisen Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge DN er trolig ikke en dobling av prisen nok for dagens hovedeier. TDR Capital ønsker ikke å kommentere spørsmål rundt eierskap og salg, men DN antyder at eierne ikke er interessert i å selge for mindre enn rundt 15 milliarder kroner, som tilsvarer 15 ganger det forventede overskuddet i år.

DN skriver videre at det ikke er først og fremst den faste ruten langs norskekysten som lokker potensielle kjøpere på banen, men satsingen på cruisetrafikk i polare strøk. Hurtigruten bestilte nylig to nye skip til dette segmentet, og har opsjon på ytterligere to skip.

I tillegg oppleves Norge og Nord-Norge som eksotiske og trygge reisemål i det internasjonale markedet.

I et innlegg i nettavisen Fremtid i nord understreker konsernsjef Daniel Skjeldam at Hurtigruten fortsatt ønsker en avtale med staten om å trafikkere de 34 havnene langs norskekysten, om noen skulle være tvil om det.

– Den trafikken ligger i vår DNA og er bunnplanken i vår virksomhet, sier han, men understreker samtidig at det ikke er gitt at Hurtigruten søker om fortsatt å få utføre disse tjenestene. Det avhenger av hva staten til slutt ønsker.

– Vi er trygge på at staten sørger for en god prosess, og at den gjennomfører den i god tid før dagens avtale utløper, skriver Skjeldam.

– Vi er også trygge på at de vurderer behovet for tjenestene grundig, blant annet sett i sammenheng med ønsket om mer gods på kjøl og persontrafikk til sjøs. Men ansvaret for at dette skjer, ligger hos staten, konkluderer Skjeldam.

Del.

Om forfatteren

Redaktør, REIS bjorn@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder