RCCL til Cuba

Sist onsdag ga cubanske myndigheter det delvis norskeide cruiserederiet RCCL tillatelse til å anløpe øya.

0

Rederiet starter nå faste Cuba-cruise, og setter inn et skip som skal seile fra Florida til Havana og andre destinasjoner på den eksotiske øya.

Etter mange år med diplomati og forhandlinger, kommer nok en oppmykning av embargoet som har eksistert mellom USA og Cuba i 50 år. 19. april neste år kan også eventyrlystne nordmenn være med når nyoppussede «Empress of the Seas» for første gang legger ut på en fem-netters seiling fra Miami og anløper Havana som sin første Cuba-destinasjon.

– Fremdeles en autentisk destinasjon

– For det første er vi veldig stolte over å ha fått tillatelse til å seile på Cuba. Mange nordmenn har etterspurt seilinger på Cuba. Nå kan de kombinere cruiseferie og unike opplevelser på og rundt Cuba på 4- og 5-netters seilinger med oss, sier General Manager i Norden, Mats Jacobsson i RCCL.

– At det i tillegg er lagt føringer på hva man kan gjøre i land, understreker det faktum at dette fremdeles er en autentisk destinasjon med en historie og en nåtid som er helt spesiell. Cuba-seilingene vil garantert bli noe utenom det vanlige, sier han.

Wifi har ennå ikke kommet på Cuba

Et lite eksempel på dette er at man eksotisk nok ikke får delt opplevelsene på Cuba på Facebook eller i andre sosiale medier mens man fysisk er på øya. Wifi-tilgang finnes nemlig ikke på Cuba, men det får man når man er ombord på skipet igjen. Som en del av avtalen har man også lov til å ta med seg varer fra Cuba tilbake til USA og så hjem til Norge. Man kan eksempelvis kjøpe med seg ekte Cubanske sigarer til en verdi av inntil 100 dollar.

Også om bord på «Empress of the Seas» vil det være cubansk stemning underveis med musikk, dans, kulinariske spesialiteter og kulturelle innslag etter jomfruseilaset 19. april. Deretter seiler skipet med Tampa som hjemmehavn. Herfra starter faste fire- og femnetters seilinger.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder