Nytt fartøy i drift på Nærøyfjorden

Litt forsinket er nå det batteridrevne turistfartøyet med norsk design og verdensledende teknologi endelig i drift.

0

Endelig kan turistene i Flåm få nyte vestlandsfjorden ombord i nytt og spennende fartøy. «Vision of the Fjords» med innovativt norsk design og verdensledende miljøteknologi er satt i rute. Det er The Fjords og selskapets eiere Fjord1 og Flåm AS som står bak prosjektet.

– Det er fantastisk å kunne tilby et båtprodukt som er både de reisende og en verdensarv verdig! Gjestene våre kommer langveisfra for å oppleve fjordene, og nå kan de nyte den spektakulære naturen uavhengig av vær og vind. Med god dekksplass, universell utforming og ny teknologi vil «Vision of the Fjords» løfte fjordopplevelsen til nye høyder både i kvalitet og reiseoppleving, sier Solrun Hjelleflat, administrerende direktør i Flåm AS.

– Vi ønsker å utvikle en helt ny standard både på design og teknologi som forhåpentligvis vil inspirere andre destinasjoner både i Norge og i utlandet, sier konst. Konsernsjef fra Fjord1, Andre Høyseth, som er deleier i The Fjords.

Fjord1 og Flåm AS har en felles ambisjon om å utvikle reiselivet og tilby fjordopplevelser i verdensklasse. For å styrke satsingen på fjordbasert reiseliv i Fjord-Norge har selskapene etablert et felleseid selskap, The Fjords, der begge eierne bidrar med sin kjernekompetanse inn i selskapet.

Fartøyet er designet på bestilling og bygges av båtbyggerne Brødrene Aa, som er verdensledende på å bygge med karbon. De driver sin virksomhet på Hyen på Vestlandet.

– Hele fartøyet er laget for å gi en maksimal turistopplevelse uansett vær. Det er høy komfort, store vinduer og designet er inspirert av stiformasjonene man finner i bratte fjellterreng. Her oppfordres turistene virkelig til å gå på taket og få en helt annen naturopplevelsene enn det et tradisjonelt turistfartøy tilbyr. Det er virkelig imponerende hva Brødrene Aa har fått til, sier administrerende direktør i Flåm AS, Solrun Hjelleflat

Første batteridrevet

– Det er mange som snakker om hybrid- og batteridrevne turistfartøy som noe som ligger langt frem i tid. Sannheten er at teknologien finnes. Vi utfordret de aller mest kompetente kompetansemiljøene, og er stolte av å være den første i verden med denne typen batteridrevet fartøy, sier Rolf Sandvik, administrerende direktør i The Fjords.

– Nærøyfjorden står på UNESCO’s verdensarvliste, og det følger et særlig ansvar for oss som driver turisme i dette området. Dette tar vi på største alvor. Når fartøyet ankommer de mest sårbare og spektakulære områdene går den over på batteridrift, og holder en hastighet på 10 knop. Da er båten i praksis helt stillegående. Det eneste man hører er naturens egne elementer, sier Rolf Sandvik.

Seasight er 40 meter lang, 15 meter bred og vil ta opp til 399 turister.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder