Hurtigruten øker fra 11 til 12 skip

Hurtigruten øker kapasiteten og setter inn en ekstra hurtigrute fra mai til september.

0

Det nye skipet MS Spitsbergen blir da det 12. hurtigruteskipet, men skal i første omgang bare gå i sommerhalvåret.

– Det vil gå som et vanlig passasjerskip, men det kommer ikke til å gå inn i den tradisjonelle hurtigrutefarten med frakt, gods og lokaltrafikk, sier Hurtigrutens konsernsjef, Daniel Skjeldam, til økonominettstedet Nord24.

MS Spitsbergen skal på den måten gå oppå den ordinære delen, som gjør at Hurtigruten på enkelte dager vil ha to avganger.

I 2015 omsatte Hurtigruten for 4,06 milliarder kroner totalt i konsernet. 3,4 milliarder av denne omsetningen kommer fra norskekysten. Året før var omsetningen totalt på 3,6 milliarder.

I fjor var det rekord i omsetningen på utflukter med 224 millioner kroner. Mesteparten av disse pengene går til de lokale utflukts-leverandørene langs kysten.

I løpet av 2016 investerer Hurtigruten 800 millioner kroner i flåten.

– Investeringen fordeles på de fire skipene som pusses opp og på MS Spitsbergen, som vi har kjøpt og bygger opp, sier Skjeldam.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder