Cruiseboom i Middelhavet i sommer

Bestillingene på cruise i Europa øker med 14 prosent i sommer.

0

Spesialcruise med Hurtigruten, elvecruise og kortcruise er også uvanlig populære i sommer. Det viser Tickets trendrapport om cruise.

Det er en skikkelig cruiseboom i sommer. Skulle cruise summeres og regnes som ett reisemål ville det havnet på 9. plass over de mest bestilte reisemålene denne sommeren. Dette viser at cruise nå er en etablert reiseform, som tiltrekker alle aldersgrupper og reisende. Når spektakulære nye skip blir lansert får flere øynene opp for cruise som reiseform.

– Cruiseskipenes popularitet når nye høyder i sommer. Spesielt blant barnefamiliene ser vi en stor økning. De tiltrekkes av de nye spektakulære cruiseskipene som føles som flytene fornøyelsesparker fulle med opplevelser for alle aldre, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Det at Royal Caribbean i mai lanserte verdens største cruiseskip, Harmony of the Seas, med plass til 6410 passasjerer har fått mye oppmerksomhet. Cruiseskipet er fylt med spektakulære opplevelser som verdens høyeste rutsjebane til sjøs, robotbartendere, klatrevegger, skøytebane, zipline og surfeopplevelsen Flowrider.

Det nye cruiseskipet vekker nysgjerrighet og tiltrekker både gamle og nye cruisegjester, noe som bidrar til cruiseboomen. Muligheten til få å maksimalt med opplevelser både ombord og i land er en forklaring på den økende interessen. Hele 19 prosent oppgir at opplevelser er mer i fokus på reisene enn for bare noen år siden, i følge Tickets Respons Analyse undersøkelse.

– På cruise kombineres sol-og bad med storbyliv, opplevelser og aktiviteter. Mange har oppdaget at cruise er prisvennlig alternativ hvor du får maksimalt med opplevelser både ombord på cruiseskipet og på land. Og i løpet av en uke på cruise kan man besøke opp til seks steder på en og samme uke, uten at noen av feriedagene går tapt til transport i mellom reisemålene, sier Wolff Andresen.

Mest populært i sommer er cruise fra Barcelona, Roma og Venezia.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder