Passasjervekst for Norwegian

Norwegian legger bak seg nok en måned med over tre millioner passasjerer. Totalt valgte nærmere 3,3 millioner passasjerer å reise med selskapet i august, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor.

0

Totalt 3 279 525 passasjerer reiste med Norwegian i august, 407 603 (14 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 24 prosent. Fyllingsgraden i august økte med 1.4 prosentpoeng til 91,1 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise og ikke minst at trofaste reisende velger oss på nytt. Vi opplever stabilt god etterspørsel i etablerte markeder i Skandinavia, mens den største veksten kommer på langrutene og i Spania. Global vekst er viktig for å styrke konkurranseevnen i et utfordrende marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping i alle markeder vi har virksomhet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i august og punktligheten var på 76.8 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsatte i august med leveranse av to Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Share.

About Author

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.