Økning i jule- og nyttårsreiser

Trykket på jule- og nyttårsreiser er uvanlig stort i år, bestillingene øker med 32 prosent mot julen 2016. Det viser fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

0

Mest populært er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Amsterdam. Selv om sol og bad er mest populært, er det likevel jule- og nyttårsfeiring i en storby som øker mest.

Tickets bookinger har økt med 32 prosent sammenlignet med fjorårets jul- og nyttårsreiser. I år holder det med kun tre feriedager for å få ut elleve dagers sammenhengende ferie. Det gjør at flere ser en mulighet for en lang og god juleferie utenlands.

– Flere og flere av oss velger å reise vekk fra alt julestresset. Selv om reiselysten vår er uvanlig stor i år tar reisene aldri helt slutt. Det finnes fortsatt reiser å velge mellom nå for de som er fleksible med avreisedato, reisemål og reiselengde, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Gran Canaria er det mest populære reisemålet i julen og over nyttår. Bestillingene dit har økt med 36 prosent. Bangkok har blitt henvist til andre plass i år, men har likevel en økning på 11 prosent.

– Mange velger å reise videre fra Bangkok til andre spennende reisemål i Thailand for og under jul- og nyttårshelgen bytte ut mørket og kulden her hjemme mot sol, strender og god mat på hyggelige strandrestauranter, forteller Wolff Andresen.

Men ikke alle reiser til sydligere strøk i julen. Å reise på storbyferie øker med 45 prosent i år sammenliknet med i fjor. Størst økning av alle reisemål på topplisten står Amsterdam for. 186 prosent flere har bestemt seg for å nyte Amsterdams gater og julestemning i år mot samme periode i fjor.

Toppliste reisemål jul- og nyttårsreiser:

1. Gran Canaria (12)
2. Bangkok (1)
3. Amsterdam (5)
4. London (3)
5. Paris (7)
6. Manchester (13)
7. Alicante (14)
8. Phuket (4)
9. Tenerife (6)
10. Frankfurt (24)

(Bookinger gjort frem til 7.12.2017 med avreiser i perioden 22. desember – 29. desember 2017. Fjorårets plassering i parentes.)

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.