Nytt rekordår for Tyskland

Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) hadde i 2017 sin åttende rekordomsetning på rad.

0

Fra januar til desember ble det i følge Tysklands statistiske sentralbyrå registrert 83,9 millioner internasjonale overnattinger med minimum 10 senger, noe som er fire prosent mer enn det ble registrert i samme periode i fjor.

– I en særdeles konkurrerende bransje kunne vi i 2017 fortsette å vokse dynamisk. Vi har fortsatt med å styrke vår posisjon som destinasjon for bedriftsreiser, messer og kongresser. I tillegg er Tyskland en ettertraktet feriedestinasjon på det internasjonale markedet. Med vår fremragende markedsposisjon er Tyskland et bra alternativ til andre etablerte reise destinasjoner, sier Petra Hedorfer, styreleder i DZT.

Turisme bidrar i følge DIW med 3,9 prosent til bruttonasjonalproduktet. Det er mer enn maskinbygg og enkel handel. Utenlandske turister genererer rundt 37 milliarder euro, nesten 30 prosent av den turistiske konsumutgiften i Tyskland.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder