Nytt hotell med ambisjoner

Scandic Flesland Airport skal sette en helt ny standard for flyplasshoteller.

0

Idag åpner Vestlandets største konferanse- og eventhotell, som lenge har vært sterkt etterspurt i denne delen av landet.

– Dette er en stor dag for oss som jobber på hotellet. De siste månedene har vi jobbet på spreng for å gjøre alt klart til å ta imot de første gjestene. Nå ser vi frem til å yte topp service og skape gode opplevelser for gjestene, sier Birte Hevrøy, hotelldirektør på Scandic Flesland Airport, i en pressemelding.

Gullhotell

Med åpningen av Scandic Flesland Airport får Vestlandet ifølge Hevrøy konferansehotellet markedet har etterspurt i lengre tid. Med en møtekapasitet på over 1800 personer, flere fleksible storsaler, 25 møterom og 300 rom, vil det nye Scandic-hotellet kunne romme alt fra store konferanser til eventer, messer og konserter. Hotelldirektøren har store ambisjoner.

– Det er ingen grunn til at ikke Bergen skal konkurrere med de andre nordiske storbyene. Med åpningen av den nye terminalen på Flesland får vi direkteruter til 70 destinasjoner rundt om i verden. Vi skal satse stort, også mot det internasjonale markedet, sier Hevrøy.

For å klare dette har Hevrøy fått på plass et ungt lederteam, med høy kompetanse, driv og tempo. Et perfekt team for å drifte et flyplasshotell bygget for fremtiden.

– Vi blir allerede på folkemunne kalt for «gullhotellet» på grunn av vår karakteristiske fasade, men det virkelige gullet befinner seg på innsiden i form av våre medarbeidere. Her vil for eksempel gjestene møte frokostkokken ansikt til ansikt i frokostrestauranten, og hvor mange andre steder vil du få servert en deilig frokost med varme og kalde retter allerede fra kl. 04.00, sier Hevrøy.

Store ambisjoner

Hotellbygget har energibesparende løsninger og er derfor oppført med energiklasse A. Solfangeranlegget fanger nok energi til å kunne varme opp hele hotellets dagsbehov for tappevann. Energibrønnene skaper nok passiv kjøleytelse til å kjøle ned hele bygget.

– Hotellet oser av god kvalitet og gjennomtenkte valg, både når det gjelder materialvalg, bruk av den nyeste teknologien og miljøvennlige løsninger. Det vil også prege driften av Scandic Flesland Airport. På hotellet vårt kan gjester overnatte, ha møter og konferanser med god samvittighet, sier Hevrøy.

Administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, er strålende fornøyd med det nye hotellet som vil styrke hotellkjedens posisjon i Bergens-regionen ytterligere.

– Jeg vil rette en stor takk til gårdeier BGO Bygg AS for tilliten de har vist Scandic ved å la oss drive dette fantastiske hotellet. Fra dag én har prosessen vært svært god, preget av felles og store ambisjoner. I dag kan vi endelig vise frem resultatet til alle våre gjester, sier Steen-Mevold.

Fakta om Scandic Flesland Airport

* Ligger 300 meter fra den nye terminalen på Flesland lufthavn som åpner i august

* 300 rom, hvorav 30 tilgjengelighetsrom, fire kjøkken, bar, treningssenter og to restauranter; Flight Mode og italienskinspirerte Popolo

* 25 møterom med møtekapasitet på opptil 1800 personer

* Den største konferansesalen er på hele 1000 kvm med kapasitet på 1100 personer

* Hotellet huser ytterligere en storsal på nesten 500 kvm og kapasitet på 600 personer

* 4000 kvm garasje i kjeller, egnet også til utstillingsområde

* Uteområde på 700 kvm, hvorav 270 kvm er dekket av et skyvbart tak med lyssetting

* Takterasse på 300 kvm med utsikt mot rullebane og sjø

* Totalareal 23 650 kvm

* Oppført etter TEK10 med energiklasse A

* Solfangeranlegg på 60 kvm som fanger nok energi til å varme opp hele hotellets dagsbehov for tappevann

* To energibrønner på 50 ganger 200 meter som skaper nok passiv kjøleytelse til å kjøle ned hele bygget uten kjølemaskin

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder