Nytt bachelor-studium i hotelledelse i Bergen

Et praksisnært og kunnskapsbasert høyskolestudium innen hotelledelse med utgangspunkt i Bergen.

0

Bergen har ikke et slikt studium i dag og trenger det, hevder Trond Blindheim, rektor ved Høyskolen Kristiania.

– Vestlandet har en velutviklet reiselivsnæring, samt et rikt kulturliv. Samtidig har regionen mange dyktige praktikere som kan dele kunnskap og erfaring med oss. Og, vi har et mangfold av faglige medarbeidere bl.a. innen tjenestemarkedsføring, merkevarebygging, reiselivsledelse og destinasjonsledelse i tillegg til hotelledelse. Det er derfor naturlig for oss å tilby dette studiet i Bergen, forteller Blindheim.

Studiet ledes av førsteamanuensis i reiseliv Elin Bolann ved Høyskolen Kristiania. Elin er tidligere adm. direktør bl.a. for selskaper som Fjord Norge og Myrkdalen Fjellandsby og har lang erfaring med reiselivsbransjen i praksis både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Høyskolen Kristiania har gjennomført dette studiet i Oslo gjennom mange år med meget gode referanser fra tidligere studenter. Studiet er tuftet på den seneste forskningen innen hotelledelse, men skal i Bergen også ha et regionalt vestlandsfokus med dyktige praktikere fra hotellnæringen inn i undervisningen. Dette er viktig for oss, slik at næringen i regionen får kandidater som kjenner bransjen godt. Videre vektlegges det at studiet er fremtidsrettet. Temaer som delingsøkonomi og økende digitalisering står derfor sentralt, og vi legger til rette for å uteksaminere studenter som er klare for å møte fremtiden, sier Elin.

Fakta

 • Bachelorstudiet i hotelledelse tilbys av Høyskolen Kristiania og er på 180 studiepoeng.
 • Oppstart høsten 2016 i Bergen.
 • Studiet konsentrerer seg om måten man utvikler fremtidsrettede og konkurransedyktige hotellbedrifter på. Det vektlegges videre at studiet undervises av dyktige praktikere fra hotellbransjen sammen med høyskolens fagstab.
Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder