Nye USA-ruter fra Bergen

Norwegian lanserer to nye USA-ruter mellom Bergen og USAs østkyst. Rutene skal betjenes av den nye flytypen Boeing 737 MAX som har et betydelig lavere miljøutslipp enn sammenliknbare flytyper.

0

Rutene skal gå mellom Bergen og de to amerikanske flyplassene Stewart nord for New York og Providence i nærheten av Boston. Rutene skal betjenes av Norwegians splitter nye Boeing 737 MAX. Bergen er foreløpig den eneste skandinaviske byen som får ruter med den nye, mer miljøvennlige flytypen som gjør det mulig å fly enda billigere mellom kontinentene. Norwegian tilbyr nå 50 ruter mellom Europa og USA.

– Vi er opptatt av å gi vestlendingene et godt rutetilbud, og er derfor godt fornøyd med å lansere to nye USA-ruter fra Bergen. Våre nye direkteruter vil bidra til at tusenvis av nordmenn og amerikanere kan fly billig og komfortabelt mellom USA og Vestlandet. Både New York og Boston er populære reisemål og blir nå tilgjengelig for både korte helgeturer og lengre reiser. I og med at byene ligger såpass nær hverandre, kan man enkelt kombinere de to ved å fly til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøker Vestlandet og Norge, jo større blir verdiskapingen og sysselsettingen lokalt. Det er takket være lokale myndigheter i USA at disse rutene nå har blitt en realitet, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl i en pressemelding tirsdag 7. mars.

– Bergen lufthavn Flesland ønsker de nye rutene velkommen og er stolt over å være første lufthavn i Skandinavia med flyruter betjent av Boeing 737 MAX. Norwegians nye ruter gjør reisen enklere også for amerikanere. For mange turister er Bergen det første møtet med Norge, og inngangsporten til de ikoniske fjordene. Avinor bygger nå en ny flyterminal som står ferdig 17. august. De to nye rutene vil komplettere det øvrige gode rutenettet fra Flesland. Vi er klare for Amerika-feber på Vestlandet, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Bergen (BGO) – New York (SWF)
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Stewart nord for New York City i sommersesongen med ruteåpning 3.juli. Stewart International (SWF) ligger i staten New York, 90 minutter unna New York City. Busser mellom flyplassen og New York City vil settes opp for å korrespondere med Norwegians flyvninger.

Bergen (BGO) – Boston (PVD) 
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Providence i nærheten av Boston i sommersesongen med ruteåpning 2.juli. Providence, Rhode Island (PVD) ligger i New England, 90 minutter fra Boston. Det går tog og buss mellom flyplassen og Boston sentrum.

Introduksjonspris er 699 kroner én vei og billettene ble lagt ut for salg 7. mars 2017.

Norwegian i Bergen
Norwegian tilbyr 23 direkteruter fra Bergen, inkludert Stewart og Providence. Selskapet har mannskapsbase på flyplassen med totalt 135 ansatte, hvorav 45 piloter og 90 kabinansatte.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder