Ny rekord i verdens-turismen

Rekordmange 1,23 milliarder mennesker krysset en landegrense i fjor, og vel 620 millioner turister besøkte Europa. Særlig Nord-Europa og Skandinavia opplever en sterk økning.

0

Det er De forente nasjoners handelsorganisasjon WTO som nå offentliggjør turisttallene for 2016, som totalt viser en svakere økning (3,9 prosent) sammenlignet med året før (4,4 prosent).

Likevel har det aldri vært større reisevirksomhet i verden enn akkurat nå, og det er særlig i Asia og rundt Stillehavet veksten nå kommer (8,4 prosent).

Et annet interessant trekk er at trafikken fra Afrika sør for Sahara også er i sterk vekst (10,7 prosent). Etter ebola-utbruddet i Vest-Afrika i 2014 tok imidlertid besøket seg kraftig opp i fjor, med en total økning på 8,1 prosent for hele kontinentet.

Mens Vest-Europa som sådan hadde en svak nedgang (-0,4) er trafikken til det nordlige Europa, som i hovedsak utgjør de nordiske landene, i vekst (5,7 prosent). Det kan ha sammenheng ved at tallene gikk ned i Vest-Europa. Her ble blant annet Belgia og Frankrike hardt rammet av terrorangrepene, som ga en nedgang på 0,4 prosent, mens den totale veksten i Europa steg med to prosent.

46 millioner flere turister (minst én overnatting) reiste internasjonalt i 2016 sammenlignet med 2015.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder