Ny rekord fra Ving

Thomas Cook Northern Europe der Ving i Norge og Sverige inngår leverer sitt beste resultat noensinne.

0

Gruppens driftsresultat ble 1.461 millioner kroner for regnskapsåret oktober 2016 – september 2017. Også morselskapet Thomas Cook Group kan vise til et forbedret resultat.

Regnskapet viser en omsetning for Ving-gruppen på 14,4 milliarder kroner (13,5 milliarder kroner). Resultatmarginen utgjorde 10,1 prosent (10,7 prosent).

Dette er det beste resultatet for Ving-gruppen noensinne.

Integrert modell

– Den økende veksten kommer av at Ving-gruppen har både trofaste gjester og fornøyde medarbeidere, sier konsernsjef for Thomas Cook Northern Europe, Magnus Wikner, i en pressemelding.

– Samtidig har vi produkter som ingen andre har, som konsepthotellene Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club by Sunwing og Sunprime Hotels. I sommer åpnet vi vårt tredje Ocean Beach Club by Sunwing på Kypros, og kundene har vært svært fornøyde og gitt hotellet en score på 4,8 av 5 mulige, fortsetter han.

Wikner ser også en svært positiv utvikling og økt fortjeneste på satsingsområdet «dynamic packaging», altså pakkereiser med rutefly.

– At vi stadig utvider tilbudet vårt gjør at vi blir mer relevante og at vi når ut til et bredere publikum. Samtidig som vi leverer et rekordresultat, sier 97 prosent av gjestene våre at de kommer til å anbefale oss til andre, noe som er utrolig hyggelig, sier Wikner.

En integrert forretningsmodell, hvor Ving kontrollerer hele reisekjeden, bidrar ifølge Wikner til høyt belegg på flyene. Effektivt salg via nettsidene, gode tilleggsprodukter og unike hotellprodukter gjør også sitt, mener han.

Hellas vinner

Ving Norge AS leverer også et godt resultat for regnskapsåret 2016/17, som ble avsluttet 30. september. Driftsresultatet endte på 143,4 millioner kroner mot 168,2 millioner året før. Omsetningen økte fra tre milliarder kroner i 2015/2016 til 3,2 milliarder kroner i 2016/2017.

– Årets resultat for Ving Norge kan vi si oss godt fornøyd med, og vi ser det som et bevis på at kundene har stor tillit til oss som reisearrangør. Vintersesongen var krevende, med stort press på kvalitetssenger på Kanariøyene, noe som påvirket resultatet negativt. Sommersesongen var solid, og det var en kraftig vridning av trafikken mot det vestlige Middelhavet på bekostning av Tyrkia, sier Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

– Salget for den kommende vinteren ser veldig bra ut, med sterk etterspørsel etter Kanariøyene og Thailand. I tillegg viser salg av pakkereiser med rutefly rekordnivåer. Salget for sommer 18 er allerede godt i gang, og mye tyder på at greske reisemål blir sommerens vinner. Etterspørselen etter reiser til Tyrkia er stadig økende, og er uke for uke to-tre ganger høyere enn på samme tid i fjor, forteller Grønli.

Thomas Cook Northern Europe inngår i reisekonsernet Thomas Cook Group. Thomas Cook Group presterte et resultat før skatt på 330 millioner pund (308). Flere konsepthotell og mer fornøyde kunder har ifølge pressemeldingen bidratt til det økte resultatet.

Thomas Cook Group annonserte nylig et samarbeid med Expedia, der Thomas Cook Group får tilgang til hele Expedias hotellsortiment, som innebærer ytterligere 60 000 hotell.

 

Om Vinggruppen

Thomas Cook Northern Europe har i tillegg til reisearrangørvirksomhetene i Sverige, Norge, Danmark og Finland også flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia og hotellkjedene Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels.

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.