Ny direkterute mellom Bergen og St. Petersburg

Ruten skal opereres av Rusline, som er et av Russlands største innenriks flyselskap. Flygningene starter 1. juni og det blir to ukentlige avganger fra Bergen, torsdager og søndager.

0

– Til sommeren kan vestlendingene fly direkte til nærmere sytti destinasjoner direkte fra Bergen, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland.

– Kapasitetsutvidelsen vi får med den nye terminalen, gir oss gir mulighet til å knytte nye forbindelser mellom Vestlandet og verden. Dette blir den femte nye direkteruten fra Bergen i forbindelse med åpningen av den nye flyterminalen på Bergen lufthavn, Flesland. Den nye ruten til St. Petersburg blir den aller første direkte-ruten mellom Bergen og Russland.

– St. Petersburg er et spennende tilskudd til ruteprogrammet fra Bergen som vi tror vestlendingene vil sette pris på. Nå får vi sjansen til å bli bedre kjent med denne fantastisk vakre byen de fleste kun kjenner fra historien. At den ligger bare litt over to timer unna, kommer nok som en positiv overraskelse for mange. Vi tror dette kan bli en av de nye weekend-favorittene, forteller Sverdrup.

Kristian Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge er svært glad for den nye ruten:

– En ny direkterute mellom St. Petersburg og Bergen er både viktig og nødvendig, skal vi igjen kunne oppleve vekst fra det russiske markedet. Håpet er at dette bare er starten på en utvikling som skal bringe oss tilbake til den posisjonen russisk turisme hadde i Fjord Norge for bare noen år siden.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder