Norges beste resepsjons-lærling

Ole Henrik Stølen fra Quality Hotel Sogndal vant NM for resepsjonslærlinger under den store matmessen SMAK 2017 på Lillestrøm.

0

Det er første gang det arrangeres et NM for resepsjonslærlinger. Arrangøren var Lærlingekompaniet.

–  Dette hadde jeg aldri trodd, utbrøt den glade vinneren selv.

Lærlingekompaniet arrangerer jevnlig Oslo og Akershus Cup, men det er første gang lærlinger fra hele landet møttes for å konkurrere. Responsen har vært stor og ikke alle fikk plass.

I semifinalen var det fire grupper med totalt 20 deltakere. Åtte kom videre til finalen, der syv fylker var representert.

I finalen ble det iscenesatt både innsjekk, utsjekk, et tyveri og en full gjest. Dommerne bedømte etter personlig framtreden, kroppsspråk, struktur, skriftlig og muntlig kommunikasjon, effektivitet, faglig kompetanse, sosiale ferdigheter overfor ulike gjester, i tillegg til ”det lille ekstra”.

Resepsjonistene skal ha kjennskap til de fleste sidene ved hotelldriften, inkludert turistinformasjon.

NM-vinner Stølen sier seieren har gitt ham økt motivasjon til å fortsette i bransjen. Fagbrevet skal han ta til sommeren, og til høsten er planen å begynne på et bachelor-studium i hotelledelse ved Norsk hotellhøgskole i Stavanger.

Som elev på reiselivslinja opplevde han et fantastisk godt miljø da han hadde utplassering i resepsjonen på Clarion Hotel Admiral i Bergen. Det ga ham lyst til å bli resepsjonist.

Lærlingskompaniet er en privat bedrift som utdanner lærlinger innen kokk-, institusjonskokk-, servitør-, baker-, konditor- og resepsjonsfaget.

– Vi er glad i fagene våre, og gir tett oppfølging til lærlingene, forteller daglig leder og servitør Laila Berge.

I år fyller Lærlingekompaniet 30 år. Rekrutteringen til resepsjonsfaget er god. I 2017 skal de ta inn 15 nye lærlinger, og har rundt 50-60 søkere.

– Men vi har for få lærebedrifter. Det er synd, vi trenger mange læreplasser i resepsjonsfag, sier Berge, og legger til at SMAK er en fin arena for å gjøre hotelleiere oppmerksomme på resepsjonslærlingene.

Sivert Engebretsen ble sølvmedaljevinner mens 3. plass gikk til Kristine Moland Pedersen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder