Norges beste mat- og miljøentreprenør

Juryen i Local EAT Award har kåret Bærumsbedriften IntoLife til Norges beste mat- og miljøentreprenør.

0

– Vi er utrolig begeistret over å bli kåret til Nasjonal Vinner i Local EAT Award. Nå skal vi forberede oss til EAT Stockholm Food Forum hvor vi får vise frem ideen vår til verdens fremste hjerner innen mat, helse, bærekraft og business! sier Will Nicholson i IntoLife.

IntoLife har laget en kalkulator som beregner miljøavtrykket til ulike typer mat. Kalkulatoren er beregnet på bruk i restauranter og storkjøkken og gjør det enkelt å finne ut hvordan man kan minske miljøavtrykket, redusere matavfall med opp mot halvparten, og forbedre lønnsomheten gjennom tilpasning av menyen.

– IntoLife har med sin klimakalkulator tatt tak i et problem som mange kjenner på – deres produkt vil bidra til å gjøre mange kjøkken mer bærekraftige. Det er lønnsomt for alle. Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og søker etter ideer som gir oss sunne og bærekraftige matløsninger. Den nasjonale vinneren får reise på EAT Stockholm Food Forum, og en sjanse til å vinne hovedpremien på 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

– Grønt entreprenørskap kommer til å bli stadig viktigere når Norge skal rustes for fremtiden, og vi vil bidra til å heie frem gründerånden her til lands. IntoLife gjør det enklere å servere litt mer klimavennlig mat, samtidig som man faktisk forbedrer resultatet på bunnlinja. Det er virkelig det Local EAT Award handler om, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder