NHO Reiselivs sommergallup

6 av 10 nordmenn planlegger norgesferie i sommer. For første gang er det flere som foretrekker Norge fremfor utlandet – hvis de kunne velge helt fritt.

0

Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på oppdrag for NHO Reiseliv blant 1132 nordmenn over 18 år. 6 av 10 nordmenn (58 prosent) skal feriere i eget land denne sommeren. Det er en liten oppgang fra året før (54 prosent). I år er det for første gang flere (45 prosent) som ville valgt Norgesferie fremfor utlandet (44 prosent) – hvis de kunne velge helt fritt.

– Vi ser et skifte fra et flertall som ønsker seg til utlandet, til et flertall som ønsker å feriere i Norge – hvis de kunne velge. Norge som reisemål er blitt trendy blant annet fordi reiselivsbedriftene har blitt gode til å lage produkter og opplevelser som aktive nordmenn tiltrekkes av. Miljøhensyn fører også til at folk velger mer kortreiste ferier, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.   

Urbane aktiviteter er blitt populært
Som tidligere år er det mange nordmenn som skal tilbringe sommerferien på hytta (47 %). Være med venner og familie (45 %) og friluftsliv (39 %) står høyt hos de fleste i ferien. Nytt i årets undersøkelse er det store antallet som planlegger såkalte «urbane aktiviteter» i sommer: 

·         Byvandring har økt fra 35 prosent (2017) til 43 prosent (2019)   

·         Sightseeing har økt fra 20 prosent (2017) til 36 prosent (2019) 

·         Restaurantbesøk har økt fra 56 prosent (2017) til 65 prosent (2019) 

Færre vil på charterferie 
Kun  9 prosent av nordmenn svarer at de ville valgt charterferie hvis de kunne velge. Undersøkelsen viser at denne ferieformen har hatt en nedgang de siste 3 årene. For første gang er det under 50 prosent som sier de skal på bade/solferie i utlandet i sommer. Det er en signifikant nedgang de siste par årene fra 57 prosent som skulle på bade/solferie i 2017 til 45 prosent i 2019.  

– En stadig mer urban befolkning tiltrekkes av en mer aktiv ferie med alt fra naturopplevelser til byvandring. Vi vil mer enn å bare ligge på en strand å sole oss. Norge tilbyr kvalitetsopplevelser som er forankret i tradisjoner, men som også gjenspeiler våre moderne ønsker. Vi har spennende mat, spel og festivaler og storslagen natur, som både oppmuntrer til aktivitet og som er Instagram-vennlig, avslutter Krohn Devold.  

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.