Nesten dobling fra SAS

SAS kan vise til en omsetningsvekst fra 11,1 til 12,2 milliarder svenske kroner i tredje kvartal. Det er nesten en dobling av kvartalsresultatet sammenlignet med fjorårets sommersesong.

0

– Sommermånedene blir i stadig større grad avgjørende for helårsresultatet som en følge av vår økende eksponering mot fritidsmarkedet og langdistanseruter. Derfor er det både viktig og gledelig at SAS kan se tilbake på en riktig bra sommer, sier konsernsjef Richard Gustafson i SAS i en kommentar til kvartalsresultatet.

Samtidig økte resultat før skatt fra 1 til 1,86 milliarder svenske kroner. Resultat etter skatt økte fra 805 millioner til 1,54 milliarder svenske kroner. Driftsmarginen (EBIT) gikk fra 10,4 til 17,1 prosent.

– Høyere inntekter bidro til den markante resultatforbedringen i kvartalet. Utviklingen oppmuntrer oss til å fortsette endringsarbeidet vårt for å møte en global konkurranse, en volatil omverden og skape rom for nødvendige fremtidige investeringer i virksomheten, skriver Gustafson videre i kvartalsrapporten.

Han mener SAS sin jobbing med flyvninger fra Skandinavia den siste tiden har vært svært vellykket, og de gjør regning med at kapasiteten kommer til å øke i Skandinavia i tiden fremover.

Særlig er SAS fornøyd med hvor mange som nå velger SAS til fritidsreiser. I kvartalet steg trafikken med over 15 prosent og nesten 300 000 flere passasjerer reiste med SAS dette kvartalet sammenlignet med fjoråret.

Sommertrafikken er blitt mer og mer viktig for flyselskapene. I sommer slet Norwegian med sine flyvninger, totalt hadde de 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer i den viktigste sommermåneden for ferieturistene, juli. Samtidig kunne også de melde om ny passasjerrekord i juli.

Konsernsjefen forteller at SAS fortsetter å jobbe med effektiviseringen av selskapet. Nå går de inn i en periode hvor de skal fase inn de nye Airbus A320neo-flyene. Disse har 180 seter og erstatter fly med 120 seter. Samtidig har de samme kabinpersonale, noe som gjør at kostnadene totalt reduseres pr. passasjer.

– Innledningsvis regner vi ikke med å fylle alle disse setene. Derimot kommer tilgangen til flere seter å bidra positivt når etterspørselen øker til neste sommer, sier Gustafson.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.