Nå kommer verdens største plug-in hybrid-skip

Når verdens største plug-in hybrid-skip kommer i trafikk 29. juli setter det ifølge Color Line en ny global standard for miljøvennlige skip.

0

M/S Color Hybrid, som skal gå mellom Sandefjord og Strømstad, bygges ved Ulstein Verft. Det får plass til rundt 2000 passasjerer og 500 biler. Skipet tar i bruk nye løsninger for å redusere støy og utslipp blant annet gjennom en plug-in hybrid-løsning, der batteriene på fem megawatt timer lades via en strømkabel fra landstrømanlegg på kaia i Sandefjord.

Skipet vil gå ut og inn av Sandefjordsfjorden tilnærmet lydløst og uten utslipp av miljøgasser eller nitrogen- og svovelforbindelser.

Batteripakken veier 65 tonn og kan lades på en time. Skipet har i tillegg et varmereservoar på fem megawatt, som utnytter varmen både fra kjølevannet og eksosen til oppvarming. Sammen med en optimal skrogkonstruksjon bidrar dette også til å gjøre skipet energieffektivt.

Det nye skipet skal ifølge en pressemelding fra rederiet gi en bedre reiseopplevelse og sette ny standard for komfort. Ombord blir det utvidet og forbedret shopping- og servicetilbud med store butikker og tre spisesteder.

På dekk blir det et drivhus drevet av spill-varme. Her skal det blant annet dyrkes urter og grønnsaker som skal serveres ombord.

For å tilrettelegge for det nye skipet er det gjort betydelige tilpasninger og oppgraderinger i havnene både i Strømstad og i Sandefjord. Det er bygget landramper for effektiv ombordkjøring, og kaiområdene er oppgradert blant annet med nye trappetårn og passasjertuber.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.