Motstand mot svensk flyskatt

Onsdag presenterte den svenske regjeringen sitt nye skatteforslag med temaet grønt skatteskifte. Et av forslagene er en svensk flyskatt som ventes iverksatt 1. januar 2018 – og som møter sterk motstand hos Søta Bror.

0

Sveriges største bedriftsorganisasjon, Företagarna, er sterkt kritiske til forslaget, da de mener det fører til nedsatt tilgjengelighet og utviklingskraft i mange deler av landet, hvilket igjen resulterer i tapte arbeidsplasser og dårligere forutsetninger for å drive næringsvirksomhet.

– En svensk flyskatt kommer til å gjøre det dyrere å drive næringsvirksomhet i Sverige i forhold til våre naboland. Igjen skal regningen betales av landets bedrifter gjennom høyere skatter og avgifter, mener Företagarnas sjefsøkonom Daniel Wiberg.

Bedrifter på landsbygda rammes særlig hardt, ettersom fly i mange deler av landet er det eneste realistiske alternativet. Forslaget kommer ikke til å bidra til ytterligere arbeidsplasser i disse områdene, det er tvert imot i slike områder at arbeidsplasser forsvinner, heter det i en pressemelding fra Företagarna. Som viser til en undersøkelse fra analyseselskapet WSP, der det anslås at så mye som 7 000 arbeidsplasser vil forsvinne dersom det innføres en flyskatt.

Har du hørt disse innvendingene før? Så gjenstår det å se om Sverige følger Norge denne gang.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder