Mot storkonflikt i SAS

Det ble brudd i meklingen i SAS mandag morgen. Dermed blir i første omgang to piloter tatt ut i streik. Torsdag tas alle norske piloter ut i streik, varsler pilotene.

0

Partene i SAS-konflikten møttes til megling lørdag i et forsøk på å unngå streik. Fristen ble satt til midnatt søndag, men i morges ble meklingen brutt.

LO-forbundet Norske SAS-flyveres Forening og Parat-foreningen SAS Norge meklet på vegne av pilotene, med SAS som motpart.

I første omgang blir kun to piloter tatt ut – en fra flyverforeningen og en fra Parat.

Norsk Flygerforbunds forhandlingsleder Jens Lippestad sier SAS har vist en manglende vilje til å komme pilotene i møte.

– SAS kunne unngått streik dersom de hadde gitt oss samme betingelser som våre kolleger i Danmark og Sverige, med nasjonale tilpasninger. Dette er svært provoserende. Vi kan ikke akseptere denne splitt- og hersk-taktikken til SAS, sier Lippestad.

Det er arbeidsavtalen som er hovedstridstema. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppighet av helgevakter er også et tema.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder