Mot ny besøksrekord

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det i september 2016 var det 2,02 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er syv prosent mer enn i samme periode i fjor.

0

Sammenlignet med september 2015 gikk tallet på utenlandske hotellovernattinger opp med ni prosent til 535 000, mens norske hotellovernattinger økte med syv prosent til 1,5 millioner.

September-veksten kommer etter en ny rekordsommer for norske reiselivsbedrifter.

– Det er veldig hyggelig å se at veksten fortsetter inn i høsten, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

I årets niende måned var 47 prosent av hotellovernattingene knyttet til ferie- og fritidsreiser.

Fra september 2015 økte losjiomsetningen på hotellene med syv prosent til 1 344 millioner kroner. Gjennomsnittsprisen per rom var 925 kroner i september i år. Det er om lag uendret sammenlignet med september i fjor.

I perioden januar til og med september i år er det registrert nærmere 27, 9 millioner overnattinger ved norske hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem. I samme periode fjor ble det registrert 26, 5 millioner overnattinger.

– Per september ligger vi fem prosent foran fjoråret, og er godt i rute til å sette ny rekord i år, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder