Mot norsk hotellrekord

I juni i år var det over 2,5 millioner overnattinger ved norske hotellet. Det er nøyaktig 38 674 flere registreringer enn i rekordåret 2016, viser en undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

0

– Flere nordmenn tar nok hjemmeferie i år på grunn av de usikre forholdene i utlandet, sier Lars-Kåre Legernes, administrerende direktør i handelskammeret Oslo Chamber of Commerce, til NRK.no.

Han viser blant annet til terrorhendelser i europeiske storbyer den siste tiden, senest torsdag da flere mennesker ble drept under terrorhendelsen i Barcelona.

Legernes sier videre at økt turisme, spesielt fra Kina, trolig også er en medvirkende årsak til at flere norske hotellsenger er booket. Den største økningen er likevel blant norske turister.

Gjennomsnittsprisen per rom ligger på 990 kroner, noe som er syv prosent høyere enn i juni 2016. Legernes sier dette kan skyldes at stadig flere bestiller via hotellbookingssider, og at disse reguleres fortløpende etter hvor stor etterspørsel det er og hvor mange rom som er ledig.

I undersøkelsen er også campingplasser og hyttegrender tatt med i beregningen. I Oslo har etterspørselen for øvrig vært så stor at hotellgjester har vært nødt til å finne overnatting langt utenfor byen.

Det fremkommer også av tallene fra SSB at det generelt har vært en økning i antall hotellovernattinger i Norge i første halvår av 2017. Totalt 10,5 millioner personer har valgt å tilbringe natten på hotell i perioden januar til juni.

Det har vært nedgang i omtrent like mange fylker som det har vært oppgang i antall overnattingsdøgn. I Vest-Agder og Hordaland ligger økningen på rundt åtte prosent, noe som drar gjennomsnittet betraktelig opp. Også Aust-Agder bidrar positivt med en tredjeplass.

– Hotellene i Agder merket i fjor en nedgang på grunn av forretningstrafikk. Derfor er det veldig hyggelig å se at trenden er på vei til snu, sier administrerende direktør Heidi Sørvig i Visit Sørlandet til NRK.no.

Kristiansand hadde sin beste junimåned siden 2012. Dette skyldes festivaler, store arrangementer og konferanser, ifølge Sørvig

Hun understreker også at slike statistikker ofte kan gi et feil bilde, fordi antall solgte rom ikke alltid betyr økt fortjeneste. Derfor er det viktig for næringen at også romprisene har gått opp.

– Du kan i prinsippet være utsolgt og tape penger når du driver med hotelldrift, forklarer hun.

Hvor mange av hotellrommene som var booket i juni

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.