Midtøsten og Afrika rammes av amerikanske sikkerhets-tiltak

For passasjerer til USA fra Midtøsten og Afrika kan det nå bli forbudt å ta med elektronikk større enn en mobiltelefon inn i flykabinen.

0

Royal Jordanian Airlines har allerede innført forbud mot å ta med elektronisk utrustning inn i kabinen på flyvninger til USA. Dette skjer etter påtrykk fra amerikanske myndigheter, skriver det danske nettstedet check-in.dk.

Forbudet gjelder innledningsvis flyvninger fra Amman til New York, Chicago, Detroit og Montreal, og omfatter all elektronisk utrustning unntatt mobiltelefoner. Bærbare datamaskiner, kameraer og dvd-spillere er forbudt å ta med inn i kabinen og må sjekkes inn som bagasje.

Ifølge den engelske avisen The Guardian, som henviser til en konfidensiell epost fra de amerikanske transportmyndighetene (TSA) er reglene sendt ut til 13 land. Ifølge BBC er det snakk om ni flyselskaper og ti flyplasser. Store flyplasser i Kairo (Egypt), Riyadh (Saudi-Arabia) og Istanbul (Tyrkia) skal etter det de vet være blant dem som er rammet av forbudet.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder