Midstar overtar hoteller i Ålesund og Kristiansund

Svenske Midstar kjøper Wenaas Hotell Ålesund, som omfatter Radisson Blu Ålesund og GH Eiendom, som inkluderer Quality Hotel Grand i Kristiansund.

0

Selger er Wenaas Hotels ASA. Hotellene har henholdsvis 121 og 158 rom, som i dag leies ut til Rezidor Hotel Group og Nordic Choice Hotels.

– Vi er svært glade for å kunne fortsette vår ekspansjon i Norge med disse to sentralt beliggende forretningshotellene, sier finansdirektør i Midstar, Ola Stendebakken, i en pressemelding.

– Norge står midt oppe i en konjunkturnedgang drevet frem av oljeindustrien, men vi ser langsiktig på denne investeringen, fordi begge hotellene drives av sterke operatører og er godt posisjonerte i sine respektive markeder.

Den underliggende etterspørselen viser ifølge Stendebakken god tilvekst.

Radisson Blu Ålesund sto ferdig i 2000 og er sentralt beliggende ved Hurtigruten-terminalen. Ålesund med en befolkning på drøyt 45 000 er i tillegg til nærheten til fjordlandskapet med Geirangerfjorden også kjent for sin sterke maritime industri og fiskeindustrien.

Quality Hotel Grand, Kristiansund.

Quality Hotel Grand, Kristiansund.

Quality Hotel Grand i Kristiansund går tilbake til 1942, og har siden ekspandert og blitt renovert i flere omganger. Byen på vel 20 000 innbyggere er kjent for sin fiskeindustri. Samtidig sysselsetter oljeindustrien og relatert virksomhet rundt 35 prosent av befolkningen.

Rådgivere for transaksjonen var CBRE, advokatfirmaet Thomessen og Ramböll.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder