Luftfarten trenger 2000 milliarder kroner

Luftfarts-organisasjonen IATA mener regjeringer verden over må handle raskt, for industrien vil trenge nærmest umiddelbar støtte i størrelsesorden 200 milliarder dollar.

0

Effekten av Corona-virusets herjinger sprer seg med faretruende virkning. Ifølge IATA påvirker viruset 94 prosent av de globale inntektene.

Det har ikke minst satt verdens flyselskaper under press, skriver nyhetsbyrået Reuter. Tre-fjerdeler av flyselskapene har så lite penger at de ikke overlever selv tre måneder. For å hindre et massivt konkursras vil det være nødvendig med omfattende støtte.

Trolig er det snakk om nærmere 2000 milliarder kroner. IATA-sjef Alexandre de Juniac anslår også at dette vil være en konsolidering av industrien så vel som en restrukturering. Han anslår også at veksten av passasjerer for hele året 2020 vil være betydelig dårligere enn forrige prognose på minus 16 prosent.

IATA ser samtidig et lite lys i enden av tunnelen. I Kina har innenriks flyvninger begynt å komme seg, og kabinfaktoren er nå på rundt 60 prosent.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.