Leier ut rom til prostituerte

Ifølge den svenske dagsavisen Dagens Nyheter (DN) leier hotellnettstedet Booking.com ut rom til prostituerte – mot hotellenes vilje.

0

Selskapet kritiseres både av hotellbransjen og politiet, skriver avisen.

– Booking.com burde sette seg inn i loven. Slik det er nå tvinger booking-selskapet hotellene indirekte til å ta imot prostituerte, sier Simon Häggström i stockholmpolitiets prostitusjonsgruppe.

Samtidig med at hotellene har skjerpet sine rutiner har menneskehandlerne funnet nye smutthull. Ett av dem er å bestille rom via tredjeparts-aktører, som Booking.com

Når bookingen er gjort vegrer hotellnettsiden å ta den den bort om ikke hotellet anmelder forholdet til politiet. Politiet kan på sin side ikke politianmelde den prostituerte, som formelt står for rombookingen. Ifølge svensk og norsk lov er det den personen som kjøper sex som gjør noe ulovlig.

Ifølge DN føler hotellene seg maktesløse. Når de ringer politiet kan de bare håpe at sexkjøperne blir tatt, men som regel rekker ikke politiet frem i tide.

Overfør DN sier Booking.coms sjef i Sverige at hotellene selvsagt bør ta kontakt med politiet om de mistenker at noe ulovlig er på gang. Hotellnettstedet har ifølge ham også støtte for at et rom kan avbookes om det er knyttet til ulovlig virksomhet, og at saken er anmeldt.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder