Kritisk til SSB-statistikk

Ifølge Scandics norgessjef Svein Arild Steen-Mevold har SSBs statistikk for hotellovernattinger ingen verdi. Flere reiselivsfolk samstemmer i kritikken.

0

Ifølge dem har SSB rett og slett ikke ha god nok statistikk over hotellovernattinger.
– SSB er akterutseilt, mener Steen-Mevold.

Per-Erik Winther, en annen kjent skikkelse innen norsk reiseliv, har sammen med professor Kåre Sandvik ved Høgskolen i Sørøst-Norge publisert et arbeidsnotat tilknyttet det store reiselivsforskningsprosjektet Reisepol. De konkluderer ifølge Dagens Næringsliv med at det er behov for «en statistikk av vesentlig bedre kvalitet som brukerne kan benytte til riktige og raske situasjonsvurderinger for gode veivalg».

Administrerende direktør i Forum for reiseliv Per-Arne Tuftin sier satsingen må rettes mot ulike kundegrupper fordelt på sesong.

– Dagens statistikk viser kun antall gjestedøgn, og sier ikke noe om hva slags turister dette er eller lønnsomheten, sier Tuftin.

Direktør for Scandic-hotellene i Norge, Svein Arild Steen-Mevold sier at så grovt SSB segmenterer, har de ingen verdi for dem.

Ifølge ham er det ikke lenger slik at de som betaler mest nødvendigvis er på jobbreise eller på kurs eller konferanse. De kan like gjerne være turister. Dermed er SSB blitt akterutseilt, sier Steen-Mevold.

Dagfinn Sve, seksjonssjef for transport-, reiselivs- og IKT-statistikk i SSB sier at det er ingen krav om at formål med overnattingene skal fordeles på norske og utenlandske overnattinger.

– Likevel vil SSB fortløpende vurdere å dele formålsstatistikken på norske og utenlandske overnattinger med de kvalitetsmessige utfordringene det måtte ha, sier han.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.