Kineserne strømmer til Norge

Kinesiske turister sto for den største økningen i antallet overnattinger i fjor. Den var på 38 prosent sammenlignet med året før.

0

Økningen i antallet kinesiske hotellovernattinger fra 2015 til 2016 var på 103 000, og sto dermed for den største økningen blant utenlandske besøkende i Norge.

Tallene utarbeidet av SSB gjelder for hele året.

Antallet norske overnattinger steg i samme periode med to prosent, til 16 millioner overnattinger. Totalt var det en økning fra 2016 på fire prosent i antall hotellovernattinger.

Hotellene sto for 22,6 millioner overnattinger, mens campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem hadde over 11 millioner overnattinger i fjor.

Det er ventet at tilstrømmingen av kinesiske turister vil øke ytterligere fremover, etter at prosessen mot en normalisering mellom Norge og Kina ble satt igang like før jul i fjor.

Antallet utenlandske overnattinger steg med ti prosent i fjor, sammenlignet med 2015 og utgjorde tilsammen 6,6 millioner.

Svenskene utgjør fortsatt den største gruppen utlendinger, fulgt av tyskere og briter. Hotellene omsatte for 13,7 milliarder kroner i fjor, som er opp fire prosent fra året før.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder