Kina-veksten fortetter

Fra januar til mai var det 71 prosent flere kinesiske hotellovernattinger i Norge enn på samme tid i fjor.

0

Det viser mai-tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble offentliggjort torsdag. I alt ble det registrert 81 590 kinesiske hotellovernattinger fra januar til mai i år – hele 33 829 flere enn i samme periode i fjor. Kina står dermed for den klart største utenlands-veksten så langt i år.

Jevn vekst

– Vi har sett jevn og sterk vekst fra Kina hver måned i år, og det er selvfølgelig svært gledelig. Hvis veksten fortsetter, og hvis vi kan klare å spre den økte trafikken utover landet, så vil det være veldig positivt for både reiselivet og næringslivet generelt, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

De aller fleste fylkene opplever vekst i kinesiske hotellovernattinger. Størst er økningen i Oslo, men Nord-Norge, Vestlandet, Akershus og Buskerud har også en betydelig økning.

Gagner andre bransjer

NRK Buskerud meldte nylig at lille Flå i Hallingdal opplever sterkt besøk av kinesere som er ute etter å kjøpe sko.  Sko er en av mange varer som er billigere i Norge enn i Kina.

– Det er bare ett av mange eksempler på at turistbesøk fra utlandet ikke bare kommer reiselivet til gode, men også andre bransjer, sier Krohn Devold.

Den nest største veksten i utenlandske hotellovernattinger så langt i år kommer fra USA. Amerikanere har overnattet 146 298 ganger på norske hoteller i perioden januar til mai. Det er 28 646 flere enn i samme periode i fjor og en økning på 24 prosent.

Og: I mai var det totalt 1,8 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er åtte prosent flere enn i den samme måneden i 2016.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.